Смажені овочі займають постійне місце на наших столах, хоча готувати смажені овочі досить просто, але смак залтшається дуже далеким від ідеального. Дотримуючись кількох загальних рекомендацій, ви зможете досягти неймовірного смакового балансу. Ось що вам потрібно знати:  прожарка та соковистість овочів залежить від маринаду та температури, часу приготування та приправ.

Будьте щедрими на олію, сіль і перець.

Все, що потрібно, щоб вийти по-справжньому смачним, це змішати овочі для смаження з оливковою олією, сіллю та перцем. На цьому етапі потрібно бути щедрим. Овочі потрібно гарненько змастити олією і приправити. Найкращий рецепт: 1 столова ложка оливкової олії, 1 чайна ложка кошерної солі, ¼ чайної ложки чорного перцю.

Визнайте, що висока температура - це найкращій вибір.

Справжній секрет хрустких смажених овочів простий: висока температура. Якщо ви смажите овочі при 180 або 200 градусах, ви будете готувати їх на пару, а не карамелізувати. Щоб отримати хрусткі овочі, необхідно розігріти гриль під кришкою до 230 градусів.

Час смаження може відрізнятися.

Час приготування може відрізнятися від овоча до овоча. Тверді овочі, такі як морква та картопля, потребують більше варіння та розм’якшення, ніж м’які овочі, як-от кабачки. Час також залежить від того, наскільки великі або товсті овочі.

Ниже ми додаємо чудовий та простий покроковий рецепт овочів на грилі, який стане окрасою вашого столу.

Продукти:

2 цукіні
2 баклажани
4 помідори
3-4 середземноморської зелені
2 червоних болгарських перцю
2 жовтих болгарських перцю
150 г сиру
1 чайна ложка порошку червоного чилі
1 чайна ложка чорного перцю
5-6 столових ложок оливкової олії
3-4 листочки свіжого базиліка
Півсклянки арахісу
достатньо солі


Приготовлення:

Обсмажити арахіс на оливковій олії. Після того, як він обсмажиться, змішайте його з невеликою кількістю оливкової олії та базиліка і перетворите на соус. Додайте також сіль і перець.

Овочі крупно нарізати, помідори нарізати товстенько. На скибочки помідорів покласти скибочки сиру, зверху посипати порошком червоного перцю і запікати, поки сир не розплавиться.

овочевий гриль-фест від WS

Спочатку вмочіть овочі в приготований соус, потім злегка обсмажте їх на оливковій олії. Потім викладаємо на деко і випікаємо в розігрітому до 200 градусів грилі 2-3 хвилини. Після того, як овочі зваряться, викладіть їх у невеликі круглі формочки на тарілку та сформуйте. Збоку викладіть його з помідорами, сиром і середземноморською зеленню. Можна додати спеції і подавати. Смачного.