Електрогриль – це універсальний інструмент, за допомогою якого можна готувати м'ясо, рибу, всілякі овочі і навіть піцу (при наявності спеціальної підставки). Крім того, електро грилі, завдяки їх відносно компактним розмірам, можна брати з собою на дачу. Більш того, їх не потрібно якось по-особливому налаштовувати перед підключенням: витягли з багажника, встановили, встромили в розетку – і все! Пристрій готовий до використання.

Завдяки такому інструменту можна з легкістю отримувати ресторанні страви в домашніх умовах. А потім, після використання, не потрібно докладати величезних зусиль, щоб почистити пристрій. Як правило, всі грилі забезпечені решітками і піддонами з особливим покриттям, що не дозволяє залишкам їжі намертво приварюватися до поверхні. Головне, стежити за чистотою піддону і решітки. Більш докладно про те, як правильно стежити за чистотою піддону і решітки електрогриля ви зможете дізнатися в кінці тексту статті.

Отже, якщо ви читаєте цю сторінку, значить ви хочете купити електро гриль і намагаєтеся підшукати для себе кращий варіант. Тому давайте розберемося в принципах роботи цього пристрою, в тому, від чого залежить ціна на ось таку барбекюшницю і як довго вона буде працювати. Але перед цим просто позначимо аксіому, яка не вимагає доказів: електро грилі Weber на сьогодні вважаються лідерами продажів. Лідерами завдяки безкомпромісній якості і відносно низькій ціні, в порівнянні з іншими пристроями для барбекю такого ж рівня комплектації і якості.

Електрогриль-барбекюшниця: принцип роботи

Принцип роботи електрогриль-барбекюшниці полягає в наступному: пристрій встановлюється на рівну поверхню або на спеціальну підставку (якщо вона входить в комплектацію), підключається до мережі, розігрівається для отримання потрібної температури. Ось, власне, і все. На робочу поверхню викладається м'ясо, риба або овочі і через невеликий проміжок часу ви можете приступати до дегустації ресторанної страви, що приготовлена в домашніх умовах.

Кожен гриль, який працює від електромережі, оснащений ТЕНом (трубчастий електронагрівач) різної потужності. Абсолютна більшість сучасних електро грилів обладнані двокінцевими Тенами. При підключенні трубчастий електронагрівач такого типу досить швидко (до 10—15 хвилин) розігріває робочу поверхню до потрібної температури, щоб ми могли готувати смачні корисні страви.

Основна перевага електро гриля, в порівнянні з вугільними або газовими грилями, в тому, що з його допомогою можна готувати в закритому приміщенні. Його однаково комфортно використовувати і на свіжому повітрі, підключивши до стаціонарної електромережі, і в літній кухні, і на веранді, і на балконі, і навіть на звичайній кухні в багатоквартирному багатоповерховому будинку. Незважаючи на високу температуру, в деяких рецептах понад 700 градусів за шкалою Цельсія, особлива конструкція ніжок і уримувача робочої поверхні не дозволяє жару розігрівати гриль в місці контакту з підставкою. Тому електро грилі для барбекю, якщо вони не обладнані спеціальною підставкою на високих ніжках, можна запросто встановлювати на звичайному столі.

Це абсолютно безпечний прилад, якщо використовувати його після прочитання інструкції по експлуатації і звичайно, дотримуючись її порад.

Від чого залежить ціна електричного гриля

Сьогодні на ринку можна знайти електро грилі в абсолютно різній ціновій категорії. Який з них вибрати? Все залежить від ваших фінансових можливостей і запитів. Єдине, не варто купувати електро грилі від сумнівних виробників, навіть якщо вони коштують дуже дешево. Справа в тому, що під впливом високих температур із корпусу і робочої поверхні можуть виділятися не зовсім корисні для організму речовини, якщо вони там є. Це стосується електро грилів і з пластиковими кришками і з металевим корпусом.

Отже, ціна електро гриля залежить від способу термічної обробки, від матеріалу робочої поверхні і корпусу, і головне, від потужності нагрівача.

Спосіб термічної обробки:

  • продукти смажаться на нагрівальній поверхні (контактний);
  • продукти смажаться на окремій решітці (безконтактний).

Матеріал робочої поверхні може бути:

  • склокераміка;
  • металевий жаростійкий сплав з антипригарним покриттям;
  • чавун з антипригарним покриттям.

Матеріал корпусу і кришки:

  • чавун;
  • сталь;
  • алюміній.

Найкраще себе показують в побуті прилади, потужністю від 2 кВт, вони відносно швидко нагріваються і, що найголовніше, швидко готують. Адже смачна їжа на електро грилі – це не просте смаження. Електро гриль, завдяки високим температурам, скорочує час приготування їжі і зберігає дивний, багатий смак. Тому, щоб купити по-справжньому якісний електро гриль, потрібно вибирати з тих, нагрівальний елемент яких потужністю від 2 кіловат і вище.

Як правильно доглядати за електро грилем і скільки він прослужить

Якщо ви купуєте якісний електро гриль від виробника, то можете не сумніватися в тому, що прилад прослужить від 10 років і навіть більше.

Догляд за електро грилем досить простий: після кожного приготування їжі його потрібно очищати від залишків в той момент, коли робоча поверхня вже досить охолола (щоб до неї можна було безпечно торкатися), але при цьому ще зберігає деяке тепло. Після первинної обробки вам залишиться тільки протерти сухою м'якою ганчіркою робочу і нагрівальну поверхню, а також кришку і корпус, і очистити жирозбірник. Вся ця процедура, як правило, займає не більше 5 хвилин.