Кількість
|
Вартість
|
||
|
Пропонуємо список перевірених та схвалених професіоналами основних інструментів, які повинен мати кожен із любителів гарного барбекю.
- Розпилювач для олії - не дає рукам бруднитися і жирніти. Наповнюється олією, оцтом, соком лимона чи вином, та був під тиском рівномірно розпорошує їх як туману.
- Чавунна плита. Один із найпопулярніших аксесуарів для газового гриля. Двосторонні важкі плити з матовим покриттям підходять замість ґрат, які видаляють перед встановленням пластин. Одна сторона у них гладка (для приготування м'яса та овочів), інша – рифлена (для ніжної риби, морепродуктів чи яєць). Попереду знаходиться спеціальний паз, у якому накопичується надлишок жиру. Вони швидко і рівномірно нагріваються, а завдяки великій масі добре тримають температуру, віддаючи її стравам на грилі.
- Термостійкі рукавички (щонайменше одна) – важливі аксесуари для мангалу, які призначені для захисту рук від високої температури. Вони досить товсті, щоб протистояти спеці, але досить тонкі, щоб дозволити згинати пальці.
- Щипці з гарним захопленням - потрібні для перевертання стейків, ребер, курячих ніжок, кукурудзи в качанах або овочів, щоб переконатися, що вони готуються рівномірно.
- Лопатка з нержавіючої сталі з широким кутом – дозволяє легко перевертати піцу, гамбургери, ніжне рибне філе та яєчню.
- Виделка з довгою ручкою – для проколювання великих шматків м'яса. Додаткова довжина тримає руки на безпечній відстані від жару.
- М'ясний інжектор – з його допомогою вводять ароматні маринади усередину м'яса, щоб воно вийшло більш ароматне, соковите, ніжне та апетитне.
- Чавунний прес – використовується для приготування паніні або курчат тютюну під гнітом.
- Стартер – аксесуар для вугільного гриля – забезпечує максимальне прогоряння вугілля.
- Два різні типи щіток. Щітка для чищення решітки – дозволяє залишати на продуктах чіткі сліди від грилю та легко відокремлювати їх (це особливо важливо, якщо готувати курку чи рибу без шкіри). Дротова щітка – для очищення будь-якого грилю після того, як він охолонув.
Цифровий термометр для м'яса – дає швидкі та точні показання готовності товстого біфштексу або цілої тушки курки.
Декілька добре підібраних інструментів – це все, що потрібно. Слід додавати нові предмети поступово і лише після того, як засвоєно основи приготування їжі у такий спосіб.