На початку сезону зими ми із задоволенням смажимо на вогні або на грилі шашлик, сосиски та картопля — традиційні страви, за якими скучили за зиму. Але через деякий час це може набриднути, тому хочемо запропонувати нові унікальні рецепти для приготування на грилі.
 
1. Шашлик із морепродуктів. Цією стравою можна здивувати найвибагливіших гостей або порадувати членів родини. Морепродукти - їжа, що легко засвоюється, тому вони ідеально підходять для їжі в спекотний день або ввечері. Приготування: виберіть улюблені морепродукти (наприклад, креветки, кальмари, гребінці або восьминоги), злегка промаринуйте в солодкому гострому китайському соусі і нанизайте їх на дерев'яні шпажки. Крім морепродуктів, ви також можете змішати разом овочі або навіть фрукти - ананас та манго, кабачки, часточки цибулі. Запікайте шашлик на грилі 5-10 хвилин і насолоджуйтесь чудовим екзотичним смаком!

2. Смажена морква з імбиром. Солодка, з ароматом диму та екзотичним присмаком імбиру — саме такою буде морква, змішана із подрібненим імбиром та випечена на грилі. Ця страва є відмінним доповненням до жаркого чи риби. Скуштувавши його, ви більше не захочете готувати моркву по-іншому! Приготування: промити та обсушити моркву, нарізати смужками товщиною близько 1,5 см. Очистити імбир та нарізати тонкими круглими скибочками. Покласти моркву та імбир у миску, збризкати дуже прозорою оливковою олією, посолити та поперчити. Запікати моркву на дрібних гратах приблизно 15-20 хвилин, щоб при перевертанні овочі не висипалися. Приготовлена ​​таким чином морква буде досить м'якою, але якщо ви віддаєте перевагу хрусткім овочам, рекомендуємо скоротити час запікання до 10-12 хвилин.


3. Запечений бутерброд із начинкою. Запечені бутерброди - улюблена страва як дітей, так і дорослих. Чому б не спробувати приготувати його на грилі? Приготування: намазати дві скибочки хліба песто або іншим соусом на свій вибір. Начинку можна приготувати на свій вибір або за нашими рецептами, згідно з якими всередину бутербродів кладеться сир, шматочки злегка копченого бекону і скибочка помідора. Запікати бутерброд з обох боків на грилі протягом 3-5 хвилин, поки сир усередині не розплавиться і на хлібі не з'являться смуги від решіток.

4. Смажений ананас із морозивом. Надзвичайно простий у приготуванні десерт, який нікого не залишить байдужим. Витративши лише кілька хвилин, ви зможете здивувати несподіваних гостей або побалувати своїх домочадців десертом вихідного дня. Наріжте ананаси круглими скибочками розміром приблизно 2 см, обсмажте їх на грилі, запікайте з кожного боку 5-7 хвилин або доти, доки на скибочках не з'являться смужки від гриля. Подавайте смажені ананаси індивідуальними порціями з кокосовим, ванільним або іншим улюбленим морозивом. Дуже смачно, але якщо подати зі шербетом, то й калорій буде небагато!
 
Спробуйте приготувати ці страви, здивуйте своїх близьких та гостей!