Смокер-гриль об'єднує в собі відразу кілька пристроїв: перш за все це зручний, функціональний гриль з двома рівнями решіток з харчової нержавіючої сталі; по-друге - піч під практично будь-який казан; і безпосередньо сам Смокер.
Розмір бочки гриля 750х450мм, товщина сталі 4 мм. Решітка нижнього ярусу має розмір 700х430мм, верхня - 700х220мм. Решітки встановлюються на направляючі, і мають дві ручки для перенесення. На напрямних передбачені упори, які дозволяють висувати грати для перемішування вугілля.
Отвір для казана в печі діаметром 290мм зі зручною відкидною кришкою. Її габаритний розмір 360х360х400. Піддувало в нижній частині печі служить також і піддувалом для гриля. Дверний отвір печі 230х230.
Для режиму Смокер передбачено змінне днище зі сталі 1,5 мм з отворами різного діаметру, для більш рівномірного розподілу диму і температури в процесі копчення. Для копчення необхідно встановити це днище замість стаціонарного, на решітки розкладається попередньо замаринований продукт, а в печі розпалюються вугілля. При досягненні необхідної температури зверху на вугілля засипають зволожену тріску. Час копчення підбирається за рецептом, в залежності від продукту (тип, розмір, обсяг).
Усередині смокер-барбекю не фарбується, щоб фарба не потрапляла на продукти. Перед першим використанням рекомендується змастити гриль зсередини (кришку) соняшниковою олією.
Для очищення барбекю з лівого боку мангала є дверцята. Зручна ручка і колеса дозволять переміщати мангал по вашій ділянці.
Гриль-барбекю-смокер оснащений двома полками: передня полиця з харчової нержавійки для установки посуду з продуктами і нижня полиця з чорного металу для вугілля або інвентарю.