ПОПЕРЕДНЬО РОЗІГРІВАЄМО ГРИЛЬ
⠀
Якщо решітки занадто холодні, продукт може пристати до неї і, як наслідок, підсмажиться нерівномірно. Навіть якщо рецепт передбачає приготування в режимі середньої або слабкої спеки, перед цим завжди розігрівайте решітки до високої температури приблизно 10 хвилин до 260°С.
⠀
ОЧИЩАЙТЕ решітки ГРИЛЯ ПОКИ ВІН ГАРЯЧИЙ
⠀
Через 10 хвилин після розігрівання гриля видаліть залишки їжі, щоб поверхня була чистою та гладкою, таким чином новий продукт зможе підсмажитися рівномірно.
⠀
ВСЕ ПРОДУМУЄМО
⠀
Перед початком приготування покладіть все, що вам потрібно. Якщо в той час, коли продукти вже будуть на решітках грилю, вам доведеться ще раз збігати на кухню, то ви можете пропустити вирішальний момент, і в результаті щось пересмажиться або навіть згорить.
⠀
ВАМ ПОТРІБЯТЬСЯ ДВІ ЗОНИ ЖАРУ
⠀
Одна для прямого жару (вугілля розташовується прямо під продуктом) і одна для непрямого жару (джерело тепла знаходиться осторонь продукту). Таким чином ви зможете пересувати продукт з однієї зони в іншу.
⠀
ЗМАЗУЙТЕ МАСЛОМ ПРОДУКТ, А НЕ РЕШТКУ
⠀
Олія потрібна для того, щоб продукт не пристав до решіток, до того ж якісна олія може збагатити смак страви.
⠀
ВІДСТАНЬ МІЖ ПРОДУКТАМИ МАЄ ЗНАЧЕННЯ
⠀
Для блискучого результату доводиться часто «жонглювати» продуктами на решітках, а для цього третина має бути вільною.
⠀
ЗАКРИВАЄМО КРИШКУ
⠀
Кришка гриля призначена не лише для захисту від дощу. Вона не пропускає в гриль надто багато повітря та не випускає з нього надто багато тепла та диму. При закритій кришці решітка гриля нагрівається сильніше, час приготування скорочується, аромат диму стає більш насиченим і утворюється менше полум'я.
⠀
ГОЛОВНЕ - ТЕРПІННЯ
⠀
Багато хто так часто перевертає продукти на решітці, що вони не встигають достатньо підрум'янитися і придбати насичений аромат. Як правило, їжу слід перевертати лише один або два рази.
⠀
КОНТРОЛЮЄМО ГОРІННЯ
⠀
Слідкуйте за вогнем, підкладайте вугілля, закривайте нижні вентиляційні отвори, якщо потрібно, і регулюйте заслінки в кришці таким чином, щоб забезпечити оптимальну циркуляцію повітря в грилі.
⠀
ПРАВИЛЬНЕ ЗАВЕРШЕННЯ
⠀
Коли потрібно знімати продукт із решіток? Є багато порад на цю тему. Наприклад, шляхом натискання пальця можна визначити ступінь прожарювання. Але надійнішим способом стане вимірювання за допомогою термометра для м'яса.
⠀
10 ПОРАД ПІДГОТОВЛЕННЯ ІДЕАЛЬНИХ СТРАВ НА ГРИЛІ
Поділитися
Поділитись