ПОПЕРЕДНЬО РОЗІГРІВАЄМО ГРИЛЬ

Якщо решітки занадто холодні, продукт може пристати до неї і, як наслідок, підсмажиться нерівномірно. Навіть якщо рецепт передбачає приготування в режимі середньої або слабкої спеки, перед цим завжди розігрівайте решітки до високої температури приблизно 10 хвилин до 260°С.

ОЧИЩАЙТЕ решітки ГРИЛЯ ПОКИ ВІН ГАРЯЧИЙ

Через 10 хвилин після розігрівання гриля видаліть залишки їжі, щоб поверхня була чистою та гладкою, таким чином новий продукт зможе підсмажитися рівномірно.

ВСЕ ПРОДУМУЄМО

Перед початком приготування покладіть все, що вам потрібно. Якщо в той час, коли продукти вже будуть на решітках грилю, вам доведеться ще раз збігати на кухню, то ви можете пропустити вирішальний момент, і в результаті щось пересмажиться або навіть згорить.

ВАМ ПОТРІБЯТЬСЯ ДВІ ЗОНИ ЖАРУ

Одна для прямого жару (вугілля розташовується прямо під продуктом) і одна для непрямого жару (джерело тепла знаходиться осторонь продукту). Таким чином ви зможете пересувати продукт з однієї зони в іншу.

ЗМАЗУЙТЕ МАСЛОМ ПРОДУКТ, А НЕ РЕШТКУ

Олія потрібна для того, щоб продукт не пристав до решіток, до того ж якісна олія може збагатити смак страви.

ВІДСТАНЬ МІЖ ПРОДУКТАМИ МАЄ ЗНАЧЕННЯ

Для блискучого результату доводиться часто «жонглювати» продуктами на решітках, а для цього третина має бути вільною.

ЗАКРИВАЄМО КРИШКУ

Кришка гриля призначена не лише для захисту від дощу. Вона не пропускає в гриль надто багато повітря та не випускає з нього надто багато тепла та диму. При закритій кришці решітка гриля нагрівається сильніше, час приготування скорочується, аромат диму стає більш насиченим і утворюється менше полум'я.

ГОЛОВНЕ - ТЕРПІННЯ

Багато хто так часто перевертає продукти на решітці, що вони не встигають достатньо підрум'янитися і придбати насичений аромат. Як правило, їжу слід перевертати лише один або два рази.

КОНТРОЛЮЄМО ГОРІННЯ

Слідкуйте за вогнем, підкладайте вугілля, закривайте нижні вентиляційні отвори, якщо потрібно, і регулюйте заслінки в кришці таким чином, щоб забезпечити оптимальну циркуляцію повітря в грилі.

ПРАВИЛЬНЕ ЗАВЕРШЕННЯ

Коли потрібно знімати продукт із решіток? Є багато порад на цю тему. Наприклад, шляхом натискання пальця можна визначити ступінь прожарювання. Але надійнішим способом стане вимірювання за допомогою термометра для м'яса.