Дуже популярна запечена паста з сиром фета (Baked Feta Pasta) – це ситна страва, приготована зі смажених помідорів, вершкової та злегка пікантної запеченої фети, пасти та свіжих трав. Один з найпростіших і найсмачніших рецептів!

Популярна паста із запеченим сиром фета та помідорами
Існує багато версій рецепту, він встиг завоювати популярність і трохи змінився, але зміст залишився. Паста, сир фета та помідори.

І в представленому тут рецепті є деякі доповнення – такі як неабияка кількість смаженого часнику, свіжий шпинат та додаткові трави. А макарони середнього розміру.

Дивно, як щось таке просте може бути настільки чудовим на смак!

Запечена паста з сиром фета - покрокове приготування.

  • Розігрійте гриль до 200 градусів С. Додайте виноградні помідори та часник у форму для запікання. Змішайте з оливковою олією та кількома щіпками солі та перцю. Помістіть фету в центр, переверніть, щоб змастити олією з усіх боків. Грилити 30 хвилин.
  • Потім зніміть форму для запікання і підніміть решітки на третину гриля. Підвісьте жар на 20-50 градусів С. Грильте доти, поки помідори та сир не почнуть злегка підрум'янюватися, приблизно на 10 хвилин довше.
  • Тим часом відваріть макарони до стану al dente  у підсоленій воді (1 столову ложку солі приблизно на 3 або 4 літри води) відповідно до часу, зазначеного на упаковці макаронів.
  • Змішайте все разом та насолоджуйтесь неймовірним смаком