Для приготування на мангалі кулінари рекомендують звернути увагу на жирні сорти морської риби.

Крім того, потрібно подумати, в якому вигляді ви плануєте випікати рибу – стейками чи цілу. Розкажемо, як приготувати той і інший варіант, щоб усі залишилися задоволені.

Вибираємо рибу
Насамперед, це має бути кета, сьомга, форель або скумбрія.

Але якщо говорити про стейки, то краще вибирати перші три варіанти. Скумбрія дрібніша і краще підходить для того, щоб готувати її цілою.
Будь-який варіант можна замаринувати за 20-30 хвилин до того, як відправити на решітки.

Готуємо стейки
сьомга (форель або кета) - цілком або стейки;
лимон;
сіль перець;
рослинна олія.
Як готувати
Розморожені стейки просушіть на паперовому рушнику і натріть сіллю та перцем, потім збризкайте соком лимона. Ароматні трави та спеції в цьому випадку потрібно вибирати за смаком. Складаємо в миску, легко поливаємо олією і залишаємо на 20-30 хвилин.

Готуємо рибу цілою
тушка скумбрії;
сіль, перець за смаком;
ароматні трави, олія за смаком.
Як готувати
У цьому випадку слід випатрати рибу. Потрібно обов'язково видалити сліди жовчі в черевці, яка гірчитиме і зіпсує навіть найсмачнішу рибу.

Потім даємо рибі просохнути на паперовому рушнику, натираємо сумішшю солі, перцю та ароматних трав.

Кладемо рибу в ємність, поливаємо невеликою кількістю олії і вже через 30 хвилин відправляємо на мангал.

Щоб риба не чіплялася до решіток, її потрібно гарненько прогріти, а також обробити олією.

Готується риба на вугіллі протягом 15-20 хвилин.