Для тих, хто любить прості рецепти на грилі, не шукайте нічого, крім стейку на грилі. Все, що вам потрібно зробити, це слідувати наведеним нижче інструкціям, і ви миттєво приготуєте ідеальний стейк на грилі!

Купити стейк

Перш за все, вам потрібно відправитися до супермаркету або до місцевого м'ясника, щоб вибрати м'ясо. Виберіть із цього списку стейки, які найкраще підходять для гриля. Залежно від того, який стейк ви виберете - чи це стейк з пашини, стейк на кісточці або вирізка, - залежатиме, як довго вам потрібно смажити м'ясо. Товстіші стейки, такі як рибай або портерхаус, готуються трохи довше порівняно з більш тонкими стейками, такими як біфштекс зі спідницею, який виграє від маринаду та швидкого приготування на грилі.

Підготувати стейк

Це призводить до наступного кроку: підготовка м'яса! Обов'язково доведіть стейк до кімнатної температури принаймні за 30 хвилин до смаження холодний стейк не приготується рівномірно. Потім промокніть стейк насухо паперовим рушником і щедро приправте сіллю та перцем з обох боків. Ви можете замаринувати стейк або додати улюблені приправи. Рекомендовано обов'язково має бути приправа з лимоном та перцем!

Стейк на грилі

Нарешті, запаліть гриль і переконайтеся, що він гарячий і приємний! Незалежно від того, чи ви використовуєте вугільний гриль або газовий гриль, обов'язково розігрійте гриль, перш ніж додавати стейки. Обсмажуйте стейки, часто перевертаючи і перевертаючи, щоб вийшла гарна скоринка. Потім візьміть термометр для м'яса – ця штука вбереже вас від пересмажування (або недосмажування) вашого чудового шматка м'яса. Серйозно, якщо вам і потрібен інструмент для гриля, коли справа доходить до приготування стейка, так це термометр для м'яса.

Ось як його використовувати: вставте термометр у саму товсту частину стейка (уникаючи кісток або жиру) і дотримуйтесь інструкцій за температурою нижче. Як довго ви смажите стейк, залежить від бажаного ступеня прожарювання. Але пам'ятайте, що температура м'яса продовжуватиме зростати після того, як воно буде зняте з гриля, тому вам потрібно буде вийняти стейк, коли вона стане приблизно на 5? нижче температури нижче.

"Пам'ятайте, ви завжди можете кинути стейк назад на гриль, якщо він занадто червоний на ваш смак, але ви не можете скасувати його, якщо він пересмажений!"

Температури стейку на грилі

Medium Rare: від 125 до 130˚ (дуже червоний/рожевий)

Medium Rare: від 130 до 135 ˚ (рожевий)

Medium-Well: від 135 до 145 ˚ (злегка рожевий)

Medium-Well: від 145 до 150˚ (в основному коричневий)

Well-Done: 155˚ або вище (усі коричневі)

Відпочинок:

Цей крок дуже важливий! Дайте м'ясу відпочити після того, як воно знялося з гриля. Це гарантує, що сік залишиться у м'ясі, а не витікне. Не можна накрити стейк фольгою та залишити на 5 хвилин.

Що можна подати до стейків на грилі?

Варіанти безмежні! Від гарніру до салатів з макаронами – до стейку можна знайти багато гарнірів, особливо, якщо він приготовлений на грилі. Ледд любить освіжаючу хрустку скоринку салату, але ви також можете вибрати картопляний салат, кукурудзяний хліб або овочі на грилі. І якщо ви приготували занадто багато стейку, не хвилюйтеся - ви завжди можете використовувати м'ясо на грилі для сендвічів зі стейком або будь-якого з рецептів стейку, що залишилися. Вони стануть у пригоді все літо!