Представляю Вашій увазі один із рецептів приготування шурпи. Пряний наваристий суп з баранини та овочів готується в казані на багатті. Найоригінальніша страва на перше і друге - два в одному! Шурпа з яловичини в казані на багатті виходить наваристою, ситною, з тонким ароматом багаття. Нею можна ситно нагодувати цілу дюжину голодних чоловіків! Можете замінювати овочі у цій страві на будь-які сезонні. Як відомо, обідня трапеза має починатися з першої страви. Суп за цим рецептом виходить настільки ситним, що багато хто після того, як покуштував його, відмовляються переходити до другого.

Продукти:

  • Баранина - 1,5 кг
  • Картопля - 1 кг
  • Помідори – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Петрушка свіжа – 1 пучок
  • Паприка мелена
  • Коріандр мелений
  • Зіра
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Вода
  • Масло рослинне

Як приготувати шурпу в казані на багатті:

  1. Приготування шурпи я починаю з обробки м'яса. Для цього рецепта я використав 1,5 кг баранини. Шматок м'яса обробляють на порційні шматочки.
  2. Цибулю нарізаємо півкільцями.
  3. Морква – півкружочками.
  4. Болгарські перці нарізаємо кубиками.
  5. Так само нарізаємо картоплю.
  6. Помідори нарізаємо кубиками.
  7. Головку часнику ріжемо на маленькі слайси. Невелико нарізаємо листя петрушки.
  8. Розводимо вогнище і ставимо казан на вогонь. У казан додаємо трохи рослинної олії і добре його розігріваємо. Поступово розподіляємо масло по поверхні казана.
  9. Поміщаємо в казан баранину. Обсмажуємо її по парі хвилин з кожного боку, до утворення скоринки.
  10. Слідом додаємо цибулю. Обсмажуємо його, доки він не стане прозорим.
  11. Додаємо моркву і перемішуємо як слід.
  12. Почекавши хвилинку, додаємо в казан болгарський перець та помідори. Перемішуємо та даємо овочам пару хвилин згасити.
  13. Настав час спецій. Додаємо солодку паприку, мелений коріандр, зіру, сіль, чорний мелений перець. Ретельно перемішуємо. Відправляємо в казан часник, петрушку.
  14. Додаємо картоплю.
  15. Заливаємо казан до країв водою. Залишаємо шурпу з баранини та овочів варитися на 1 годину.
  16. Після цього шурпу можна подавати до столу. Смачного!

Шурпа вийшла дуже ароматна, смачна, ненажерлива... Їдочки вже водять хороводи у казана - кликати не потрібно... :)