Представляю Вашій увазі один із рецептів приготування шурпи. Пряний наваристий суп з баранини та овочів готується в казані на багатті. Найоригінальніша страва на перше і друге - два в одному! Шурпа з яловичини в казані на багатті виходить наваристою, ситною, з тонким ароматом багаття. Нею можна ситно нагодувати цілу дюжину голодних чоловіків! Можете замінювати овочі у цій страві на будь-які сезонні. Як відомо, обідня трапеза має починатися з першої страви. Суп за цим рецептом виходить настільки ситним, що багато хто після того, як покуштував його, відмовляються переходити до другого.
Продукти:
- Баранина - 1,5 кг
- Картопля - 1 кг
- Помідори – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 0,5 кг
- Перець болгарський – 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Петрушка свіжа – 1 пучок
- Паприка мелена
- Коріандр мелений
- Зіра
- Сіль
- Перець чорний мелений
- Вода
- Масло рослинне
Як приготувати шурпу в казані на багатті:
- Приготування шурпи я починаю з обробки м'яса. Для цього рецепта я використав 1,5 кг баранини. Шматок м'яса обробляють на порційні шматочки.
- Цибулю нарізаємо півкільцями.
- Морква – півкружочками.
- Болгарські перці нарізаємо кубиками.
- Так само нарізаємо картоплю.
- Помідори нарізаємо кубиками.
- Головку часнику ріжемо на маленькі слайси. Невелико нарізаємо листя петрушки.
- Розводимо вогнище і ставимо казан на вогонь. У казан додаємо трохи рослинної олії і добре його розігріваємо. Поступово розподіляємо масло по поверхні казана.
- Поміщаємо в казан баранину. Обсмажуємо її по парі хвилин з кожного боку, до утворення скоринки.
- Слідом додаємо цибулю. Обсмажуємо його, доки він не стане прозорим.
- Додаємо моркву і перемішуємо як слід.
- Почекавши хвилинку, додаємо в казан болгарський перець та помідори. Перемішуємо та даємо овочам пару хвилин згасити.
- Настав час спецій. Додаємо солодку паприку, мелений коріандр, зіру, сіль, чорний мелений перець. Ретельно перемішуємо. Відправляємо в казан часник, петрушку.
- Додаємо картоплю.
- Заливаємо казан до країв водою. Залишаємо шурпу з баранини та овочів варитися на 1 годину.
- Після цього шурпу можна подавати до столу. Смачного!
Шурпа вийшла дуже ароматна, смачна, ненажерлива... Їдочки вже водять хороводи у казана - кликати не потрібно... :)