Термометр для м’яса — це ваша секретна зброя для досягнення ідеально приготованого стейка щоразу. У вас ще немає? Не хвилюйтеся: у нас є для вас спеціальний невеликий хак.

Смаження стейка на грилі може бути складною справою. Якщо ваш гриль занадто гарячий, скоринка може бути ідеально обвугленою темно-коричневою, але центр все ще може бути сирим; якщо ваш гриль недостатньо гарячий, стейк може пересмажитися до того часу, коли на ньому з’являться бажані сліди гриля. Загалом, може бути важко розпізнати, коли стейк повністю приготований, усередині та зовні.

Незалежно від того, чи любите ви рідкий стейк, добре просмажений чи щось посередині, ми тут, щоб допомогти вам набути впевненості за грилем і щоразу перевертати ідеальний стейк. Усе, що вам знадобиться, це один спеціальний гаджет: термометр для м’яса. Якщо у вас ще немає термометра для м’яса, готуйтеся зустріти свій новий улюблений кухонний інструмент. Початківці та досвідчені майстри грилю покладаються на цей зручний гаджет, щоб точно визначити, коли нарізане м’ясо готове.

Типи температур:

Extra-rare or Bleu  26°-38°C

2 Rare 49°-51°C

3 Medium Rare 55°-57°C

4 Medium 60°-63°C

5 Medium Well 65°-69°C

6 Well Done 71°C

Як визначити ступінь просмажування стейків на дотик?

Визначення ступеню просмажування яловичини можна здійснити за допомогою руки. Якщо вказівним пальцем однієї руки натиснути на м'яку зону між великим пальцем і основою долоні іншої руки, її м’якість буде відповідати м'якості м'яса ступеню просмажування blue. Якщо з'єднати великий і вказівний пальці лівої руки, немов в жесті «о'кей», а потім вказівним пальцем правої доторкнутися до долоні лівої, біля основи великого пальця, то можна дізнатися, яка на дотик ступінь просмажування rare. Така ж махінація з великим і середнім пальцями дозволить визначити на дотик ступінь просмажування medium rare, з великим і безіменним - medium well. Аналогічно, з великим і мізинцем - well done. «Найкращого» ступеню просмажування стейка не існує, адже все залежить від смакових уподобань. Проте оптимальним прийнято вважати medium.