Шинка в медової глазурі класичне свято для деяких сімей. Для інших це просто чудова частина обіду у будній день. Незалежно від того, як і коли ви приготуєте цю чудову страву, вам знадобляться кілька рецептів, щоб подавати її до, з нею і після неї.

Свято не свято без гарної м'ясної страви. Хоча, вегетаріанці та вегани якось переживають свята без м'яса… Якщо ви до них не належите, зверніть увагу на чудові святкові м'ясні страви.

Запечена свинина з овочами та шавлією — найсмачніша страва. Особливий смак, гіркуватість йому надає шавлія. Якщо у вас є форма для випікання хліба, то точно вийде класичний террин з індичати та фісташок. І не дивіться, що мовляв, індичка — це на Різдво, а сир зі сметаною та цукатами — на Великдень. Ось і баранина великодня цитрусова - страва, яка буде доречна не тільки на Великдень.

Інгредієнти глазурованої шинки.

Шинка копчена на кісточці – 5 кг (якщо шинки більше, то й готувати її треба буде довше)
Мармелад із гірких апельсинів – 0,5 ст.
Мед, сироп кленовий, шипшинний або просто цукор – 0,5 ст.
Соус Адобо або гостра гірчиця – 1 ст.
Ром темний або коньяк – 3 ст.
Вода – 2 ст.

Як готувати глазуровану шинку.

1. Розігріти гриль до 300-350 градусів. Шинку очистити від шкіри. Жир повинен бути не більше ніж 0,5 см. Надрізати шинку гострим ножем на ромби зі сторою близько 3 см. Встромити гвоздику в центр кожного ромба. Помістити шинку, надрізаною стороною вниз, на деко, збризкати вином зверху.
2. Змішайте мармелад (солодкий соус з магазина), мед, гірчицю та коньяк.
3. Покладіть шинку у велику форму і долийте 2 склянки води. Це захистить від підгоряння. Проткніть ножем у жирних місцях помітно на 0,5 см.
4. Змастіть шинку глазуруванням (половину приготованої кількості). Добре використовувати пензлик. Запікайте шинку, кожні 20 хв. поливаючи її соком, що виділяється. Якщо потрібно, прикрийте шинку фольгою. Випікайте півтори-дві години. Покрити 2 половиною глазурі. Зверху вкрити пергаментом, потім фольгою, готувати близько 15-25 хвилин; вийняти із гриля.

Смачного!