1. Підготовка пряного маринаду
У глибокій мисці змішати подрібнений часник та чебрець. Додати лимонний сік, винний оцет та оливкову олію для в'язкості. В цілому, ваш маринад може змінюватись в залежності від сезонності трав та особистих уподобань. Також відмінно підійде розмарин, кінза та лимонна трава.

2. Підготовка тунця до запікання
Як основний інгредієнт відмінно підійде свіжовиловлений тунець Бігай або Боніто. Ми рекомендуємо використовувати стейки або філе тунця, оскільки це прискорить процес приготування страви. Однак, ви також можете використовувати тушки повністю, попередньо розібравши їх. Це зробить вашу трапезу ефектною та незабутньою!

Для маринування тунця опустіть рибу в пряний маринад на 30-40 хвилин, накривши кришкою або харчовою плівкою ємність з маринадом.

3. Приготування тунця на грилі
Поки розігрівається гриль, вийняти тунець із маринаду, додати трохи солі та меленого перцю. Викласти тунця на гарячий гриль та обсмажити 3-5 хв. з кожного боку, залежно від товщини шматочків. Коли філе почне набувати сірого відтінку, рибу можна знімати з вогню. Серцевина стейків чи філе має залишитися ніжно рожевою. Це ознака соковитості та ніжності вашої страви.

Подавати тунця на грилі ми рекомендуємо з овочами, відвареним рисом та домашнім лимонадом з базиліком або тархуном.

Смачного!