Немає нічого кращого, ніж приготувати власний домашній соус барбекю: це просто, швидко та смачно. Лише за кілька кроків і з невеликою кількістю інгредієнтів можна створити унікальний соус. Проте слід запам’ятати кілька основних правил, але як тільки ви засвоїте ці поняття, соуси більше не матимуть для вас секретів.

Основа

Будь-який хороший класичний соус барбекю містить три основні елементи: кетчуп, який доповнює соус, кислий елемент, такий як яблучний оцет або лимонний сік, і солодкий елемент, такий як коричневий цукор або патока.


Баланс між цими трьома основними інгредієнтами є важливим; вони утворюють основу соусу, перш ніж до нього додаються інші інгредієнти. Наприклад, основний рецепт може бути таким: 2 склянки кетчупу, 1⁄2 склянки яблучного оцту та 1⁄4 склянки коричневого цукру. Баланс між солодкістю та смаком оцту залежить від кожного: ви можете грати з цією кількістю та регулювати відповідно до бажаного використання.

Потім додаються спеції, такі як часниковий порошок, цибульний порошок, гострий перець або будь-яка інша трава на ваш вибір.

Кожному свій соус

З гарною основою в руках цей соус стає полотном для поєднання унікальних смаків, які стануть вашим підписом. Фрукти – оригінальна добавка, яка надає приємної складності соусам барбекю. Деякі з них легко поєднуються: яблука, персики, манго та ягоди.

Дайте волю своїй уяві! Почніть з невеликої кількості за раз. Відрегулюйте дозування відповідно до бажаного смаку та не соромтеся пробувати різні комбінації. Перевага завжди віддається свіжим фруктам, але при необхідності їх можна замінити замороженими або консервованими фруктами.

З ними регулюйте кількість підсолоджувача, оскільки вони часто містяться в дуже солодкому сиропі.

Приготування їжі, крок, який не можна ігнорувати

Тепер, коли всі інгредієнти зібрані для приготування вашого соусу, ви повинні нагріти його, щоб суміш стала однорідною.

Спочатку вилийте всі інгредієнти в невелику каструльку і збийте їх блендером до отримання приємної консистенції.

Потім доведіть до кипіння на середньому сильному вогні та продовжуйте готувати 5-10 хвилин. Дайте охолонути і помістіть соус у герметичний контейнер або банку
Мейсон. Зберігається в холодильнику до 10 днів.

Використовуйте свій соус в кінці приготування до улюблених страв. Намажте їжу щіткою за 20 хвилин до того, як вийняти її з барбекю. Отримуйте задоволення, створюючи унікальні смаки соусу, це недорого і дуже ситно.

Потужного Вам гриля!