Цей рецепт не зовсім класичний, тому що свиняча рулька перед приготуванням відварюється в фруктовому соку, а не у звичайній воді чи пиві. Однак смак яблук відмінно поєднується зі смаком свинини, і рулька виходить дуже смачна! Також для того, щоб збільшити акцент на яблучному смаку, для глазування м'яса я використовував саморобний соус на основі соку. 

Продукти:

  1. Свиняча рулька – 2 шт.
  2. Фруктовий сік – 4 л
  3. Морква – 2 шт.
  4. Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  5. Часник – 1 головка
  6. Мед – 2 ст. ложки
  7. Соєвий соус – 4 ст. ложки
  8. Гвоздика – 6 шт.
  9. Перець чорний горошком – 10 шт.
  10. Лавровий лист – 3 шт.

Технологія приготування:

  1. Свиняча рулька – це справжня знахідка! Вона є одним із найдоступніших м'ясних висівок, просто готується і просто приголомшлива на смак (якщо, звичайно, Ви її правильно приготували)! І саме для того, щоб рулька вийшла приголомшливою до смаку, я рекомендую скористатися цим рецептом.
  2. Добре промиті свинячі рульки необхідно будь-яким способом позбавити залишків волосяного покриву. Я роблю це за допомогою газового пальника.
  3. Очищені рульки поміщаємо в каструлю. Заливаємо соком (200 мл залишаємо) так, щоб він повністю покривав їх. Накриваємо каструлю кришкою та ставимо на середній вогонь.
  4. Поки керма закипають, очищаємо всі необхідні для рецепту овочі. Моркву нарізаємо великими кружальцями. Зубчики часнику притискаємо широкою стороною ножа. А в головку цибулі вставляємо суцвіття гвоздики.
  5. Відправляємо всі підготовлені овочі в каструлю з рулькою. Крім овочів у каструлю необхідно додати горошини чорного перцю, лаврове листя і сіль.

 

   6. Варимо разом 2 години на слабкому вогні.

   7. Через 2 години витягаємо рульки з ароматного бульйону і даємо їм обсохнути.

   8. А тим часом готуємо соус для глазурування. У невелику каструлю або сотейник вливаємо 200 мл яблучного соку і випаровуємо приблизно в 2 рази. Додаємо мед, соєвий соус, свіжомелений перець. Перемішуємо все разом.

   9. Розігріваємо гриль до 180 градусів. Рульки викладаємо на деко (я використовую два одноразові) і обмазуємо їх з усіх боків щойно приготованим соусом.
У розігрітому грилі розміщуємо листи з кермами. Залишаємо рульки запікатись на непрямій спеці на 30 хвилин. При цьому кожні 10 хвилин їх необхідно змащувати соусом, щоб шкіра свинячих рульок вийшла рум'яною та дуже ароматною.

   10. Через 30 хвилин виймаємо рульки з грилю і сервіруємо на великій страві або, як я, на обробній дошці з квашеною тушкованою капустою і маринованими гострими чилі-перцями, а також додаємо хрін і гірчицю.

Смачного!