Купити чавунний казан варто тим, хто любить східну та середньоазіатську кухню. У казані зручно готувати узбецький плов, середньоазіатські супи, солянки, суп-харчо, свинячі реберця.

Але також казани чавунні використовуються і для інших страв: тушкованих страв, печеня, юшки з риби, польової юшки.

Котел із чавуну підходить навіть для тушкування фаршированого перцю та варіння аджики. Важливо лише правильно підібрати казан.

Як вибрати казан

Щоб казан довго прослужив і не втрачав своїх властивостей, а страви виходили ситними і наваристими, слід звертати увагу на нюанси при покупці:

Матеріал виробу. Купити казан алюмінієвий або чавунний - спитаєте ви. Ми продаємо казани з чавуну, тому можемо ручатися, що вироби з цього матеріалу мають переваги. У виробах з чавуну тепло розподіляється рівномірно на поверхні казана і тривалий час зберігається. Котли з алюмінію хоч і швидше нагріваються, але так само швидко і остигають. Крім того, алюмінієвий посуд більше схильний до механічних пошкоджень.

Не забувайте і про міцність чавунних виробів - їх практично неможливо розбити або пошкодити. Чавунні казани прослужать десятиліттями, якщо правильно їх доглядати. Ще одна перевага чавуну - страви в таких казанах виходять з особливим смаком. Вважається, що чим більше років казану, тим смачніша їжа в ньому виходить. Це пов'язано з тим, що з кожним приготуванням на стінках казана з'являється тонка плівка, коли пори чавуну наповнюються жиром.

Виробник. Перш ніж купити чавунний казан, потрібно розуміти, що виріб повинен служити вам десятки років. Тому звертайте увагу на виробника. Чавунні казани не містять шкідливих домішок, які з приготуванням потрапляють у їжу. Каша та вуха виходять наваристими та аромaтними в наших казанах.
Розмір казана. Враховуючи, для яких цілей купується чавунний казан, потрібно вибирати розмір виробу.

Зайшовши в розділ з чавунними казанами, ви знайдете те, що вам потрібно

Туристичні створені для приємного проведення часу на природі. Казани рівномірно нагріваються і тривалий час тримають температуру. Страви в такому казані зручно готувати без пригорання. Особливість таких туристичних казанів – плоска кришка. Можна купити казан чавунний для багаття, а на кришку зверху насипати гаряче вугілля, щоб вийшов ефект приготування, як у печі. Залежно кількості гостей вибирайте чавунний казан на 6 л чи 8 л.

Азіатські чавунні казани підходять для виготовлення східних страв на відкритому вогні. Смачним виходить у казані округлої форми плов чи середньоазіатський суп. Для приготування страв на невелику компанію достатньо буде казано на 4 або 8 л. Котел чавунний на 12 л або 15 л дозволяє нагодувати велику кількість гостей. У каталозі нашого магазину ви знайдете не тільки азіатські казани із звичайною кришкою, а й кришкою-сковородою. Це дозволяє готувати на відкритому вогні одразу дві страви.

Поки в казані вариться юшка або плов, на сковороді можна приготувати овочі. А кришка-сковорода гриль дозволяє смажити рибу та стейки.