Зменшити калорійність раціону можна у різний спосіб. Хтось скорочує кількість цукру, хтось їсть лише домашню їжу, щоб бути впевненим у кількості калорій, а хтось відмовляється від олії для смаження та використовує антипригарну сковороду. Альтернативою останньому може стати електричний гриль. Він допоможе урізноманітнити меню, при цьому не додасть вам зайвих кілограмів. До того ж його можна використовувати і в будинку, і в квартирі.

  • Плюси електричного грилю вдома

Їжа, приготовлена ​​на грилі, набагато корисніша, ніж та, яку ви готуєте на сковорідці. Причина в тому, що для гриля зовсім не потрібно використовувати олію. А це зменшує калорійність та жирність їжі у рази.

Крім того, якщо порівнювати електричний гриль з газовими або вугільними варіантами, через відсутність відкритого вогню в їжі буде значно менше канцерогенних сполук (що збільшують ризик розвитку раку).
До того ж, крім м'яса та морепродуктів, таким чином можна готувати ще й овочі. Спробуйте урізноманітнити раціон кукурудзою, перцем, баклажанами, цукіні та помідорами, приготованими на грилі.

Корисні поради для електричного грилю

  • Додати кубик льоду в котлети

Це цікавий трюк, яким поділився суддя реаліті-шоу MasterChef Грем Елліот. Якщо ви покладете невеликий кубик льоду в центр котлети для гамбургера, він запобігає її висиханню. Жар від грилю може «пересушити» котлету, а додавши невеликий кубик льоду, ви збережете м'ясо м'яким та соковитим.

Якщо ви не хочете використовувати лід та не боїтеся зайвих кілограмів, можна замінити його на невеликий кубик масла. Вершкове масло має насичену консистенцію і аромат, тому така котлета здаватиметься смачнішою.

  • Незвичайно наріжте сосиски

Це цікавий лайфхак для любителів хот-догів. Зробіть спіральні надрізи на сосисках, нанизайте їх на рожен і дайте їм підсмажитися. Якщо ви готуєте в закритому грилі, то закрийте кришку, щоб аромат приправ добре ввібрався в м'ясо.

  • Не готуйте заморожене м'ясо

Завжди розморожуйте м'ясо перед приготуванням. Дайте йому нагрітися до кімнатної температури, щоб досягти кращого смаку та ніжної текстури.