Купуючи портативний вугільний гриль, ви позбавляєте себе багатьох клопотів, оскільки отримуєте продуману і просту, надійну конструкцію.

Мінімальні розміри, багатофункціональність та простота використання зробили його надійним помічником майстрам готування на спеку.

Ідеальне рішення для приготування їжі на пікніку

Завдяки мінімальним розмірам він запросто поміщається до багажного відділення автомобіля для поїздки на заміський пікнік. А при необхідності його можна розмістити в коморі або на балконі. У більшості версій є можливість скорочувати об'єм зважаючи на розбірну конструкцію.

Конструкція, різновиди компактного гриля на вугіллі
Портативний гриль використовує як паливо деревне вугілля. Його укладають у різні за формою та виконання чаші або вогневі камери. Там відбувається виділення тепла для приготування страв. Описати всі конструкції одним словом неможливо, оскільки існує безліч різновидів таких грилів:

Настільний. Оснащений низькими ніжками. Його розміщують на стаціонарному або переносному столі або додаткової плоскій опорі.

  • Керамічний, з емальованої порцеляни. Виготовлений з жароміцних матеріалів, відрізняється керамічним/порцеляновим вогнищем, що не б'ється.
  • Класичний тип із повністю закритою робочою поверхнею із міцного жаростійкого металу.
  • Незважаючи на свою портативність, практично всі моделі мають повний набір опцій для зручного керування горінням. Вони оснащені елементами збирання золи, регуляцією вогню для приготування їжі для потрібного прогріву та швидкості.

Всі грилі забезпечені ручками для зручного перенесення та виготовлені із спеціальних матеріалів. Якщо використовується металевий корпус, то він має підвищені властивості вологозахисту та захисту від високих температур. Коли для виготовлення застосовується кераміка, вона підбирається так, щоб тривалий час витримувати температуру горіння без будь-яких порушень цілісності чаші.

Особливий різновид подібних пристроїв – портативні грилі на вугіллі, які використовують пелети. Вони масивніші, оснащені автоматикою і дуже зручні у використанні.

Вчимося користуватися портативним грилем
Використовувати такий гриль може як новачок у приготуванні їжі за допомогою тепла, що виділяється деревним вугіллям, так і той, хто вже може вважати себе досвідченим кухарем. Для розпалювання достатньо укласти деревне вугілля потрібної висоти та ініціювати горіння.

Системи приготування різняться залежно від різновиду грилю – з робочою плоскою поверхнею або з використанням вогняної чаші. Однак принцип однаковий – це пристрій для приготування з мінімальними вимогами до забезпечення ресурсами. А єдина необхідна опція – навички приготування смачної їжі на свіжому повітрі.