На сучасних пристроях можна не тільки смажити та випікати, а й гасити, розморожувати та підігрівати їжу. На електрогрилі готують м'ясо, рибу, овочі, морепродукти, вироби із тіста, бургери та яєчню. Виробники пропонують моделі, які розрізняють потужність, корпус, розміри, місткість та набір додаткових опцій. Гриль із жаровими регуляторами дає можливість підбору оптимального температурного режиму до кожної страви. Основною характеристикою сучасного електрогрилю є показник потужності. Від цього залежить, наскільки швидко готуватиметься їжа. Різні зразки мають потужність 0,7-22 квт.

Тривалу та зручну експлуатацію забезпечує те, з якого матеріалу виготовлений корпус і які особливості він має. У сучасних приладів передбачено пластиковий або металевий (нержавіючий) корпус. Пластик коштує менше, а метал, що має антипригарне покриття, дорожчий, але при цьому міцний та довговічний. Важливо! Якщо бюджет обмежений, то найкращим

У побутових умовах користуються електрогрилем:

  • контактним;
  • безконтактним – вертикальним, планетарним, карусельним та шампурним.

У свою чергу, контактний буває:

  • одностороннім – відкритий тип пристроїв із нагрівальними елементами, місцем розташування яких є одна сторона виробу;
  • двостороннім – закритий двома спекотними поверхнями;
  • комбінованим – забезпечує можливість готування з використанням відкритого або закритого (з використанням кришки) способу.

Також електрогрилі можуть бути:

  • переносними – підлоговими чи настільними;
  • стаціонарними.

Переваги електрогрилю. Цей прилад користується популярністю завдяки своїм перевагам:

  • на ньому можна готувати страви з мінімальним вмістом жиру (він збирається у піддоні) – дієтичний;
  • легкий та зручний в експлуатації;
  • пристрій багатофункціональний, придатний для смаження, гасіння, запікання різних продуктів, а також для їх розігріву або розморожування;
  • готування в електричному грилі не потребує постійного контролю;
  • підходить для виготовлення великих обсягів продуктів;
  • немає згоряння жиру, тому відсутні неприємні запахи;
  • при готуванні на грилі не потрібна олія.

Електричний гриль дуже зручний у використанні, надійний і якщо забезпечити йому належний догляд та дотримуватись рекомендацій з експлуатації, то техніка прослужить вам тривалий час. Електрогриль - ідеальне рішення для тих, хто віддає перевагу здоровій їжі.