Ох вже ця курочка з хрусткою скоринкою! Відмовитися від неї просто не реально! Соковита, рум'яна, неймовірно смачна. Сьогодні хочу запропонувати вам запекти в грилі тільки крильця. Адже вони такі апетитні, акуратні, але досить м'ясисті.

Просто ідеальні на закуску або до гарніру.

Але запікати будемо їх так, щоб вийшла рум'яна кірочка. Адже часто буває, що зовні вони дуже бліді, не красиві, хоч і повністю пропечённие. Інша справа – хрустка, золотиста шкірка, яка так і вабить – візьми добавки!

На щастя, є одна хитрість, з якою будь-яка частина тушки в грилі фвийде хрусткою, при цьому залишиться соковитою всередині. Слід лише додати в маринад трохи розпушувача для тіста: він підсушить курочку зовні і додасть золотистий вид шкірці. 

Інгредієнти:

  • 4 часникового зубчики;
  • 16 крил курки;
  • 40 мл соєвого соусу;
  • 9 г спеції меленої паприки;
  • майонез – 125 г;
  • по 10 г солі, перцю чорного.

Як приготувати

Крок 1:

Змішайте в глибокій посуді майонез з соєвим соусом, додати всі приправи, перець, сіль, зубки часнику через землянку, перемішайте до однорідної маси.

Крок 2:

Складіть оброблені, промиті і обсушені крила, гарненько перемішайте, щоб повністю обвалялись в маринаді, накрийте рушником і залиште в холодильнику на сорок хвилин.

Крок 3:

Просочені крильця розкладіть на змащене маслом деко і запікайте в розпеченій духовці сорок хвилин при помірній температурі.

Крок 4:

Через півгодини зменшіть температуру до 220 градусів.

Крок 5:

Рум’яні, зажаристые крильця вийміть з духовки, перекладіть на плоске блюдо, подайте на стіл з яким-небудь соусом або томатним кетчупом. Можете експериментувати з вхідними в склад приправами, додаючи щоразу нові. А для більш насиченого смаку залиште крильця маринуватися на всю ніч.

Немає нічого кращого, ніж поділитися тарілкою запечених в духовці курячих крилець з друзями та родиною. Цей рецепт хрустких курячих крилець — ідеальна закуска для вечірки, або навіть основна страва для затишної вечері.