Каша на багатті так, як люблять її в моїй родині! Тобі сподобається! Якщо ви хоч раз готували кашу на багатті, то знаєте як це смачно! Знаєте ви також і про те, що вариться вона з пшоняної каші, але у мене, на жаль, з нею з дитинства зовсім не склалися стосунки... А оскільки головний кухар у сім'ї я, то й усі члени моєї родини її трохи недолюблюють ))) Цей варіант польової каші нам дуже подобається і її їдять усі, без винятку! Це чудове рішення для вилазок на природу великою компанією! Спробуйте й ви!

Кількість інгредієнтів розрахована обсяг п'яти літрового казана.

  • 700 г м'яса (ми використовували філе качки, але можна використовувати будь-який інший варіант)
  • 350 грам сала
  • 200 грам пшоняної крупи
  • Цибуля – 2шт.
  • Морква – 2шт.
  • Сире яйце – 1шт.
  • кріп

Збірна приправ - можна використовувати те поєднання, яке Вам подобається, але додавання спецій у цій страві не обов'язково.
Отже, почнемо!

  • Для початку обсмажимо сало. Викладаємо його у вже розігрітий казан.
  • Поки сало обсмажується, потрібно його трохи помішувати, щоб воно не прилипало і просмажувалося рівномірно.
  • Поки сало обсмажується, наріжемо цибулю. Ми його нарізали великими кубиками. Ви можете нарізати його більшим або дрібнішим.
  • Коли сало просмажиться і дасть достатньо соку, який нам замінить олію, додаємо нарізану цибулю.
  • Після того, як додали цибулю, регулярно помішуємо вміст казана, так як цибуля підгоряє швидше за сало.
  • А поки обсмажується цибуля, наріжемо моркву.
  • З морквою справа, як і з цибулею - ми нарізали її брусками (досить великими). Ви можете нарізати її так, як вам подобається більше, або оскільки це показано на зображенні.
  • Коли цибуля трохи підсмажиться і набуде трохи золотистого відтінку, додамо в казан м'ясо і моркву.
  • Тепер потрібно обсмажити усі інгредієнти разом. Не забувайте перемішувати вміст казана, щоб нічого не пригоряли і рівномірно обсмажували.
  • Спочатку, весь вміст обсмажуватиметься, а коли цибуля, морква та м'ясо дадуть сік, воно почнеться гаситься.
  • До моменту, коли утворюється багато соку, м'ясо та овочі повинні бути трохи підсмажені та вже трохи загашені.
  • Тепер додаємо спеції, а також додаємо трохи води, щоб весь вміст казанка залишив.
  • Через пару хвилин після кипіння, додаємо крупу та воду.
  • Води можна лити багато. Каша, як правило, має бути рідкою консистенцією (але не як суп).
  • Тепер можна закрити кришку казана та чекати закипання.
  • Після того, як вода закипіла, додаємо сіль.
  • Тепер залишилося зовсім небагато часу до готовності каші. Пшоня готується досить швидко, вогонь можна підтримувати сильним, від цього каша не зіпсується.
  • За кілька хвилин до готовності крупи, пробуємо на сіль і, по потребі, доливаємо воду.
  • Варити кашу потрібно до повного розварювання крупи. Тобто коли каша з крупи перетвориться на такі ж пластівці, як на фото. Станом крупи, ми визначаємо час до повного приготування.
  • Коли каша майже готова (за пару хвилин до закінчення готовності) додамо сире куряче яйце і добре перемішаємо. Яйце не повинно плавати великими пластівцями.
  • Дайте потім каші ще 5 хвилин на вогні. І каша готова. Додамо до неї кріп, перемішаємо, накриємо кришкою і дамо їй ще трохи настоятися.
  • Ось наша польова каша готова, можна приступати до її вживання.

Смачного!!!