Чак-ролл зазвичай тушкують у таких стравах, як яловичина, тушкована та печеня , але чи пробували ви це на грилі? Печеня на грилі – це смачно та набагато швидше, ніж ті повільні способи. Крім того, він чудово підходить для споживання цілий рік, на відміну від більш важких основних харчових продуктів, виготовлених із смаженого чака. Подавайте його по-сімейному з салатом із кукурудзи на грилі та картоплею на грилі для барбекю на задньому дворі або наріжте та подавайте на бутерброди з французьким соусом. Чак має репутацію жорсткого продукту, тому його зазвичай гасять, щоб розщепити волокна. Тут маринад виконує аналогічну роботу.

Маємо додати 1/2 c. бальзамічного оцту, щоб розм’якшити м’ясо та надати йому чудового смаку. У вас може виникнути спокуса скоротити час маринування, але зробіть собі послугу та плануйте заздалегідь. Чим довше м’ясо буде сидіти в оцті та олії, тим кращий результат ви отримаєте. Тонке нарізання по зерну – ще один чудовий спосіб зробити його м’яким. Після тривалого замочування в маринаді — щонайменше 12 годин і до 24 — ви ненадовго обсмажите м’ясо на грилі. Після маринування смажена печеня займає від 20 до 30 хвилин.

Склад:

 

  • 1/2 c. бальзамічний оцет
  • 1/4 c. оливкова олія першого віджим
  • 4 зубчики часнику, натерті або подрібнен
  • Сіль
  • Чорний свіжозмелений перець 
  • 2 шматки смаженого м`яса чака середньої товщин
  • Морська луската сіль
  1. У великій мисці або формі для запікання збийте оцет, олію, часник, 1 ст. кошерної солі та 1 ст. чорний перець. Додайте смажену чаку та переверніть її до пальто. Охолодіть, перевернувши м’ясо наполовину, принаймні на 12 або до 24 годин.
  2. Підготуйте гриль до середньої високої температури. Обсмажте смажену частину на грилі, перевертаючи кожні 5 хвилин, доки термометр із миттєвим зчитуванням, вставлений у найтовщу частину, не покаже 135° для рідкого, 140° для середнього просмаження та 145° для середнього, загалом 20–30 хвилин.
  3. Перекласти м'ясо на обробну дошку і накрити фольгою; дати відпочити 10 хвилин. Тонко наріжте по волокну; приправити морською сіллю.