• Відразу хотілося б попередити – засмучуватися з приводу відсутності вертикального гриля не потрібно, адже способів замінити його є кілька. Наприклад, при приготуванні страви з куркою можна підсмажити на сковороді, скористатися побутовим грилем або духовкою. А якщо ви живете у приватному секторі, то з птахом проблем точно не буде. Підсмажте її у мангалі на вугіллі. Вийде ще смачніше. Це факт.

Шаурма – ситна та смачна страва. З'ївши одну порцію під час обіду, ви відчуватимете ситість до вечора. А головне в цьому те, що в її складі немає шкідливих інгредієнтів, які можуть негативно вплинути на фігуру.

Це не тільки смачна, але й корисна страва, яка на спеціально підготовлених кухнях робиться максимум за 10-15 хвилин. Звичайно, на його приготування в домашніх умовах доведеться витрачати більше часу.

Не можна не згадати і про ще одну перевагу страви. Справа в тому, що тут немає жорстких обмежень щодо інгредієнтів. За бажання ви можете додати будь-яке м'ясо, морепродукти, гриби, сир, практично будь-які овочі та зелень. Головне, щоб вам було смачно.

У цій статті ми розповімо вам, як готувати шаурму . А ви зможете спробувати її приготувати іншим способом і повідомити нам про це :)))

Продукти (на 2 порції)

  1. Лаваш тонкий - 2 листи
  2. Куряче філе (велике) – 1 шт.
  3. Сир твердий – 200-250 г
  4. Капуста білокачанна - 150 г
  5. Морква по-корейськи – 150 г
  6. Огірки мариновані - 2 невеликі
  7. Помідор свіжий – 1 шт.
  8. Майонез – 5-6 ст. ложок
  9. Сметана – 2 ст. ложки
  10. Зелень свіжа (петрушка, кріп) – 0,5 невеликого пучка
  11. Часник - 2-4 зубчики (за смаком)
  12. Олія для смаження - 2 ст. ложки
  13. Паприка мелена – 2 ч. л.
  14. Перець кайєнський - 1 щіпка (за смаком)
  15. Часник сушений гранульований – 1 ч. л.
  16. Приправа для курки – 2 ч. л.
  17. Перець чорний мелений - за смаком
  18. Сіль за смаком

Технологія приготування:

  • Для початку займемося куркою. Розріжемо куряче філе на слайси. З одного філе вийде десь 4-5 шматочків.

 Шаурма по-домашньому - крок №2

  • Добре посолимо курку. Приправимо сушеним часником, паприкою меленою, приправою для курки, кайєнським перцем і чорним меленим перцем.

  • Заправимо олією і перемішаємо.
  • Залишимо куряче філе маринуватися – від 15 хвилин до 1 години.
  • Приступимо до приготування соусу. Змішаємо сметану та майонез.
  • Наріжемо дрібно зелень і відправимо в соус.
  • Додамо зубчики часнику, очищені та видавлені через прес.
  • Перемішаємо та залишимо соус настоюватися.
  • Тепер займемося нарізкою овочів.
  • Капусту нашаткуємо досить дрібно.
  • Мариновані огірки (можна взяти солоні або свіжі) наріжемо слайсами (тонкими пластинками).
  • Сир натріть на дрібній тертці.
  • Розігріємо сковороду-гриль. Наллємо і рівномірно розподілимо одну ложку олії.
  • Викладемо промариновану курку на сковороду.
  • Смажитимемо шматочки курячого філе до рум'яності, приблизно по 7-8 хвилин з кожного боку.
  • Поки курка смажиться, займемося нарізкою помідорів. Ріжемо помідори в останню чергу, тому що вони швидко пускають сік.
  • Викладемо готові шматочки курки на фольгу і довільно загорнемо.

  • Залишимо на 5 хвилин осторонь, щоб смажене філе було соковитіше.
  • Потім наріжемо курку дрібнішими шматочками.
  • Розгорнемо лист лаваша. Змажемо половиною соусу поверхню лаваша за розміром майбутньої шаурми, відступаючи від краю на ширину, трохи більшу, ніж розмір шаурми, щоб потім накрити начинку цим вільним краєм.
  • Поділимо всі інгредієнти навпіл і викладемо на лаваш, змащений соусом, шарами.
  • Перший шар – завжди куряче м'ясо.
  • Другий – капуста.
  • Третій – огірки.
  • Четвертий – помідори.
  • П'ятий – корейська морква.
  • Для соковитості можна змастити моркву ложкою майонезу.
  • Шостий шар – сир. Не шкодуйте його, так буде смачніше.)
  • Тепер приступимо до загортання шаурми. Накриваємо начинку меншим вільним краєм лаваша.
  • Потім повертаємо нижній та верхній край.
  • І загортаємо начинку у лаваш у вигляді рулету.
  • Формуємо другу шаурму, повторюючи ті самі кроки.
  • Розігріваємо сковороду-гриль (попередньо миємо її або ретельно витираємо паперовим рушником після обсмажування курки. Викладаємо шаурму на сковороду.
  • Обсмажуємо шаурму із двох сторін. Як тільки все всередині добре прогріється, а лаваш стане рум'яним і хрустким, - викладаємо готову домашню шаурму на тарілку і подаємо.
  • Смачного!