- Відразу хотілося б попередити – засмучуватися з приводу відсутності вертикального гриля не потрібно, адже способів замінити його є кілька. Наприклад, при приготуванні страви з куркою можна підсмажити на сковороді, скористатися побутовим грилем або духовкою. А якщо ви живете у приватному секторі, то з птахом проблем точно не буде. Підсмажте її у мангалі на вугіллі. Вийде ще смачніше. Це факт.
Шаурма – ситна та смачна страва. З'ївши одну порцію під час обіду, ви відчуватимете ситість до вечора. А головне в цьому те, що в її складі немає шкідливих інгредієнтів, які можуть негативно вплинути на фігуру.
Це не тільки смачна, але й корисна страва, яка на спеціально підготовлених кухнях робиться максимум за 10-15 хвилин. Звичайно, на його приготування в домашніх умовах доведеться витрачати більше часу.
Не можна не згадати і про ще одну перевагу страви. Справа в тому, що тут немає жорстких обмежень щодо інгредієнтів. За бажання ви можете додати будь-яке м'ясо, морепродукти, гриби, сир, практично будь-які овочі та зелень. Головне, щоб вам було смачно.
У цій статті ми розповімо вам, як готувати шаурму . А ви зможете спробувати її приготувати іншим способом і повідомити нам про це :)))
Продукти (на 2 порції)
- Лаваш тонкий - 2 листи
- Куряче філе (велике) – 1 шт.
- Сир твердий – 200-250 г
- Капуста білокачанна - 150 г
- Морква по-корейськи – 150 г
- Огірки мариновані - 2 невеликі
- Помідор свіжий – 1 шт.
- Майонез – 5-6 ст. ложок
- Сметана – 2 ст. ложки
- Зелень свіжа (петрушка, кріп) – 0,5 невеликого пучка
- Часник - 2-4 зубчики (за смаком)
- Олія для смаження - 2 ст. ложки
- Паприка мелена – 2 ч. л.
- Перець кайєнський - 1 щіпка (за смаком)
- Часник сушений гранульований – 1 ч. л.
- Приправа для курки – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений - за смаком
- Сіль за смаком
Технологія приготування:
- Для початку займемося куркою. Розріжемо куряче філе на слайси. З одного філе вийде десь 4-5 шматочків.
Шаурма по-домашньому - крок №2
- Добре посолимо курку. Приправимо сушеним часником, паприкою меленою, приправою для курки, кайєнським перцем і чорним меленим перцем.
- Заправимо олією і перемішаємо.
- Залишимо куряче філе маринуватися – від 15 хвилин до 1 години.
- Приступимо до приготування соусу. Змішаємо сметану та майонез.
- Наріжемо дрібно зелень і відправимо в соус.
- Додамо зубчики часнику, очищені та видавлені через прес.
- Перемішаємо та залишимо соус настоюватися.
- Тепер займемося нарізкою овочів.
- Капусту нашаткуємо досить дрібно.
- Мариновані огірки (можна взяти солоні або свіжі) наріжемо слайсами (тонкими пластинками).
- Сир натріть на дрібній тертці.
- Розігріємо сковороду-гриль. Наллємо і рівномірно розподілимо одну ложку олії.
- Викладемо промариновану курку на сковороду.
- Смажитимемо шматочки курячого філе до рум'яності, приблизно по 7-8 хвилин з кожного боку.
- Поки курка смажиться, займемося нарізкою помідорів. Ріжемо помідори в останню чергу, тому що вони швидко пускають сік.
- Викладемо готові шматочки курки на фольгу і довільно загорнемо.
- Залишимо на 5 хвилин осторонь, щоб смажене філе було соковитіше.
- Потім наріжемо курку дрібнішими шматочками.
- Розгорнемо лист лаваша. Змажемо половиною соусу поверхню лаваша за розміром майбутньої шаурми, відступаючи від краю на ширину, трохи більшу, ніж розмір шаурми, щоб потім накрити начинку цим вільним краєм.
- Поділимо всі інгредієнти навпіл і викладемо на лаваш, змащений соусом, шарами.
- Перший шар – завжди куряче м'ясо.
- Другий – капуста.
- Третій – огірки.
- Четвертий – помідори.
- П'ятий – корейська морква.
- Для соковитості можна змастити моркву ложкою майонезу.
- Шостий шар – сир. Не шкодуйте його, так буде смачніше.)
- Тепер приступимо до загортання шаурми. Накриваємо начинку меншим вільним краєм лаваша.
- Потім повертаємо нижній та верхній край.
- І загортаємо начинку у лаваш у вигляді рулету.
- Формуємо другу шаурму, повторюючи ті самі кроки.
- Розігріваємо сковороду-гриль (попередньо миємо її або ретельно витираємо паперовим рушником після обсмажування курки. Викладаємо шаурму на сковороду.
- Обсмажуємо шаурму із двох сторін. Як тільки все всередині добре прогріється, а лаваш стане рум'яним і хрустким, - викладаємо готову домашню шаурму на тарілку і подаємо.
- Смачного!