Фрукти на грилі – прекрасна альтернатива тістечком або їх доповнення, приготувати їх можна як на мангалі на природі, так і вдома на сковороді-гриль. Якщо ви ще не пробували приготувати фрукти, запечені на грилі, саме час почати експериментувати, адже такі страви не тільки красиві і корисні, вони ще й приголомшливо смачні.

Незважаючи на простоту приготування, запечені фрукти мають насичений смак і аромат. Під впливом високої температури рідина з фруктів випаровується, а цукор кристалізується, тверді фрукти стають м'якше і солодше, навіть без використання цукру, що може порадувати тих, хто сидить на дієтах і дотримується спеціальний режим харчування.

Ну а якщо ви не дотримуєтесь ніяких постів, то фруктову основу можна доповнити чим завгодно – солодкими соусами, шоколадом, карамеллю, печивом, бісквітом, морозивом – загалом, чого тільки душа забажає.

Для приготування можна брати будь-які фрукти – хоч яблука, хоч ананаси. Якщо ви вирішили приготувати фрукти-гриль в розпал вечірки, подбайте про те, щоб ретельно відмити решітки-гриль або сковороду-гриль, якщо перед цим готували стейки, курячі крила або лосося.

Використовувати суміш фруктів і залишків попереднього страви неприпустимо!Важливо! Не починайте їх обробляти раніше, ніж за півгодини до початку приготування, інакше вони втратять свій смак і зовнішній вигляд, просто кажучи, зів'януть.   Нарізані фрукти перед приготуванням покладіть на 15 хвилин у воду з лимонним соком – так вони довше зберігають свіжість.  

Перед тим, як укласти фрукти, змастіть решітки або ребра сковороди олією, щоб продукти не пристали до неї під час обробки.