Чи є різниця, на якому мангалі готувати шашлики? Чи можна посмажити смачне м'ясо прямо на відкритому багатті, і жодної різниці не буде? Тоді чому одні мангали коштують дешево, інші можна порівняти за вартістю з предметами древнього мистецтва? Давайте розумітися!

 А от якщо літні посиденьки з великою компанією друзів у вас на дачі - звичайне явище, то невеликий мангал вам не підійде. Відповідно, розмір мангалу потрібно вибирати, виходячи зі своїх вимог. Якщо м'яса мало, а мангал великий – цілком можливо, що шашлик згорить. Якщо ж ви на маленькому мангалі намагаєтеся вмістити велику кількість шампурів, то прожарювання буде недостатнім.

Наступне питання – це матеріал. Якщо ви звернете увагу на кафе, які надають таку послугу як доставка шашлику додому, то ви побачите, що в більшості випадків їхні мангали виготовлені з чавуну. На це є об'єктивні причини – чавун витримує високі температури та не деформується. Але чавун має дві недоліки – це вага і вартість. Якщо ви встановлюєте стаціонарний мангал, то перша проблема вас взагалі не повинна турбувати, але якщо ви плануєте возити мангал у машині, то вага та габарити мають важливе значення.

У будь-якому випадку ідеальний мангал – це той мангал, в якому постійно готують м'ясо. Тому якщо ви досі шукаєте, де замовити смачний шашлик – можливо, вам потрібно і пошукати, де купити хороший мангал.