Оскільки погода потеплішає якраз до довгих вихідних, ви можете подумати про оновлення свого барбекю. Але перш ніж вибрати свій новий гриль, вам потрібно буде вибрати сторону: газ або вугілля.  Деревне вугілля може бути відомим тим, що надає вишуканий димний смак, якого люди очікують від барбекю.

Але газові грилі також мають свої плюси.  

Від швидкого розпалювання до легкого очищення ми зібрали 4 причини, чому вибір газу замість вугілля може бути одним із найкращих рішень, які ви приймете цього літа. 

1. Легше запалити

приєднаним газовим балончиком достатньо натиснути кнопку, щоб запалити гриль, і протягом десяти хвилин він досягне температури приготування.  Однак розпалювання барбекю на деревному вугіллі – це ручний процес, який вимагає часу. Крім мішків деревного вугілля та розпалювачів, вам знадобляться знання про те, як найкраще розкласти вугілля.

Потім ви повинні почекати принаймні 20 хвилин, поки вугілля покриється шаром білого попелу, перш ніж ви зможете почати готувати.  Крім того, якщо паливо закінчиться наполовину, заміна газового балончика займе кілька хвилин, тоді як з деревним вугіллям ви почнете з нуля.  

2. Більша універсальність

Багато газових барбекю оснащені набором додаткових функцій, у тому числі бічними конфорками для розігріву каструль і сковорідок – ідеально, якщо ви хочете приготувати соус для свого барбекю-бенкету. Або, якщо у вас мало місця, накрийте бічну конфорку та використовуйте її як полицю для посуду чи приправ.

Інші корисні функції, які ви можете знайти на газових барбекю, включають: 

  • Змінні поверхні гриля залежно від того, що ви плануєте готувати.
  • Сковороди, наприклад, — це великі плоскі поверхні, призначені для продуктів, які інакше можуть провалитися через гриль, наприклад яєць, морепродуктів і овочів.
  • Камені лави та випарник створюють димний смак їжі.

3. Кращий контроль температури

Пальники, ймовірно, матимуть регулятори температури, щоб ви могли регулювати потік газу, щоб змінити температуру гриля. Це найбільш корисно, коли ви готуєте порції різних продуктів за один прийом. 

У деяких моделях ви навіть можете отримати окремі конфорки, щоб ви могли готувати при різних температурах залежно від того, яку сторону гриля ви використовуєте. Крім того, економніше готувати для однієї або двох осіб, оскільки ви можете запалити лише одну конфорку, а не всю зону готування. Знайдіть найкращий гриль, відфільтрувавши наші  відгуки про барбекю  залежно від характеристик, типу, ціни та марки, які вам потрібні

4. Легше чистити

чищення гриля після використання – це найменш улюблена частина кожного, але підтримувати гриль у чистоті не лише життєво важливо для приготування смачної їжі, але й подовжить його зберігання.  У січні 2022 року ми опитали 2682 власників барбекю у Великобританії та виявили, що найпоширенішою несправністю барбекю є іржавіння до стану непридатності. Але базове очищення та технічне обслуговування можуть допомогти вам цього уникнути. 

Газові барбекю, на щастя, потребують мінімального очищення порівняно з деревним вугіллям і не потребують утилізації золи. Вони також швидше охолонуть після використання, тож ви зможете впоратися з цим швидше.  Ознайомтеся з нашим посібником щодо догляду за вашим барбекю , щоб отримати більше корисних підказок і підказок щодо очищення вашого барбекю та уникнення іржі.