Грилі - це маленька або велика установка, яка дозволяє готувати страви на деревному вугіллі, жарі (традиційний спосіб), а також газі та електриці. Гриль - це невід'ємний елемент нашої сучасності, який увійшов у побут людини і укорінився в ньому. З кожним роком виробники дають можливість купити грилі різного функціонального призначення. Такі грилі мають різний підхід до приготування барбекю-страв, пов'язаних із джерелом нагріву.

В наш час грилі ділять на три основні категорії:

- вугільні грилі;

- газові грилі;

- електричні грилі.

Кожен із цих грилів має свої функціональні можливості та кухар(споживач) маючи досвід уже сам визначає який йому підходить.

Коротко розберемося з кожним типом грилів.

Вугільні грилі – це найпопулярніший вид грилю, який використовується у широкому колі людей. Метод нагрівання відбувається за рахунок спалювання деревини чи деревного вугілля. Завдяки такому методу нагрівання Ви отримуємо можливість надати своїм стравам індивідуального аромату, оскільки є індивідуальна можливість вибрати вугілля та стружку для конкретної страви барбекю. Для вугільних грилів випускається багато додаткових аксесуарів та опцій. Вони дають можливість готувати страви різними методами: непрямим, прямим та комбінованим (50/50). Вугільні грилі виробляють такі відомі у всьому світі компанії, як Big Green Egg, Broil King, Nielsen, Weber, Enders та інші. Вугільний гриль, найпоширеніший варіант для того, щоб брати його із собою на відпочинок. Звичайно, до нього в щільну в цьому показнику підбирається газовий гриль.

Газові грилі – основа нагріву гарячої решітки відбувається за рахунок згоряння газу. Такі грилі, як і вугільні, забезпечують три методи приготування страв (непрямий, прямий і 50/50). Газові грилі мають різноманітні розміри, від маленьких похідних до промислових, що використовуються в ресторанах. Яскраві представники, що випускають такі грилі, це компанії Swiss Grill, Enders, Weber та інші. Газові грилі дуже добре себе зарекомендували по всьому світу і часто Газові грилі - основа нагріву решітки жару відбувається за рахунок згоряння газу. Такі грилі, як і вугільні, забезпечують три методи приготування страв (непрямий, прямий і 50/50). Газові грилі мають різноманітні розміри, від маленьких похідних до промислових, що використовуються в ресторанах. Яскраві представники, що випускають такі грилі, це компанії Swiss Grill, Enders, Weber та інші. Газові грилі дуже добре зарекомендували себе по всьому світу і часто увага людей при виборі падає саме на них.

Що стосується електричних грилів, то це те, що Ви отримаєте функціональну установку, для приготування страв за допомогою нагрівання гарячої поверхні електричним струмом. Такий тип грилів добре підходить для організації кафе, де немає можливості використовувати інший тип грилів. Також, електрогриль, дозволить позбавитися від джерел нагрівання, що горять і виділяють дим, що для багатьох людей є головним фактором при виборі гриля.

При виборі гриля, враховуйте всі Ваші уподобання та зупиняйтесь на оптимальному для себе виборі. Не варто поспішати, і зрештою купити гриль, який Вам не підходить. Часто, при першій покупці грилю, за консультацією звертаються до консультантів. І це правильний шлях, щоб отримати якісний і гриль, що відповідає Вашим вимогам.

Знайте, що який би Ви гриль не вибрали, він допоможе приготувати масу незабутніх барбекю страв, які прийдуть до смаку Вам та Вашій компанії. Приємних барбекю пікніків.