Цей рецепт пропонує просту техніку як для ідеально приготованого ребра, так і для ароматного сумішного масла, наповненого гострими анчоусами, пікантною діжонською гірчицею та солоними каперсами, яке надає солоного пуншу, коли його розплавляють на соковитих смажених стейках. Шукайте маленькі та горіхові оливки піхолін, солодкі та маслянисті оливки Castelvetrano, або великі та терпкі оливки Cerignola в оливковому батончику або в спеціалізованих продуктових магазинах. Для класичної страви, натхненної бістро, подавайте стейк разом із купою картоплі фрі та салатом месклюн. Ви можете зберігати масло в морозилці до трьох місяців, щоб швидко покращити смажені стейки, свинячі відбивні або рибне філе.

Інгредієнти

  • ¾ чашки зелених оливок без кісточка (таких як піхолін, кастельветрано або черіньола)
  • ½ чашки нещільно упакованих свіжих плоских листків петрушки
  • 2 столові ложки каперсів, зціджених
  • 1 чайна ложка діжонської гірчиці
  • 1 великий зубчик часнику, подрібнений 0,5 пачки несолоного вершкового масла кімнатної температури
  • 2 ¼ чайної ложки кошерної солі, розділити
  • 1 ¼ чайної ложки чорного перцю, розділеного
  • 2  біфштекса (товстих)
  • 2 чайні ложки оливкової олії

Збийте оливки, петрушку, каперси, гірчицю, анчоуси та часник у кухонному комбайні до утворення грубої пасти, 7–9 стручків. Перекладіть суміш у середню миску. Додайте масло, 1/4 чайної ложки солі та 1/4 чайної ложки перцю; перемішайте за допомогою виделки або лопатки, поки добре не з’єднається. Залиште при кімнатній температурі до готовності до використання.

  1.  
  2. Розігрійте гриль до середньої температури (від 150 до 250°С). Стейки рівномірно змастіть маслом; рівномірно посипте 2 чайними ложками солі та 1 чайною ложкою перцю. Викласти стейки на змащені маслом решітки; смажте на грилі, не накриваючи кришкою, доки стейки добре не обсмажаться й злегка не обсмажаться, а термометр, вставлений у найтовщу частину м’яса, не зафіксує 60-130°С (для середнього прожарювання), 4–5 хвилин з кожного боку. Перекладіть стейки на дошку для різання та рясно змастіть кожен 2 столовими ложками олії тапенади. Залиште 3/4 склянки масла тапенади, що залишилися, для іншого використання. Дайте стейкам відпочити 5 хвилин. (Вершкове масло розтане і покриє стейки.) Наріжте стейки скибочками завтовшки 1/2 дюйма та подавайте до столу.