З настанням весни, коли перші теплі сонячні промені ласкаво прогрівають землю, кожен з нас малює в уяві запашний соковитий шашлик, запечений на грилі м'ясистий стейк, великі гучні компанії друзів на пікніку в лісі або на дачі.

Саме для таких заходів ми представляємо зручний метод втілення ваших бажань та бажань – тандир для приготування м'яса, овочів та виробів з борошна. Він швидко, просто і легко зможе допомогти, адже його можна використовувати як стаціонарно на веранді будинку так і легко перевозити з собою.

Насамперед, кілька слів про історію виникнення тандира.

Пічка-тандир - це один з найдавніших вогнищ людства, яке походить від народів Азії, Кореї, Китаю. Також відомі факти існування печей-тандир в Ірані, Афганістані та Пакистані.

Спочатку тандир був звичайним багаттям у огорожі або у земляних заглибленнях, щоб вітер не задував полум'я, адже серце Азії, вкрите суцільними горами, де спостерігаються вітри та різкі зміни коливання температури. Згодом такі заглиблення еволюціонували до поняття глиняної печі.

В етнографічній літературі тандир звучить по-різному: тундур, тунур, терня, тандр, тендир, але суть залишається тією ж, адже тандир — це піч, виготовлена ​​із спеціальної коалінової глини. Така піч має циліндричну форму та прикрашена цікавими орнаментами у східному стилі. Її використовують для приготування широкого спектру страв: м'ясо, птиця, риба, овочі, можна навіть випікати борошняні вироби, різноманітні смачні пиріжки.

Сьогодні, тандири можуть бути різного розміру, форми та конфігурації, від маленьких тандирпереносних для невеликої кількості м'яса, до великих промислових, які застосовують у ресторанному бізнесі.