Грилі з плоским верхом, які колись були зарезервовані для професійних кухонь, все частіше знаходять дорогу на подвір’я домовласників, приєднуючись або в деяких випадках замінюючи класичні грилі для барбекю.

Завдяки їх універсальності та конструкції, що не потребує обслуговування, є вагомі причини пожертвувати тими затребуваними слідами гриля, які можна отримати лише за допомогою традиційного гриля. Професійний гриль із плоским верхом надає шеф-кухарю достатньо простору для приготування їжі та декілька зон нагріву для приготування великої кількості їжі одночасно. 

На відміну від решітчастих решіток вугільного або газового барбекю, гриль із плоским верхом має гладку суцільну поверхню для приготування їжі, що дозволяє смажити на грилі продукти, які ви навіть не мріяли кинути на барбекю, включаючи млинці, яйця, обжарку та нарізані овочі. Звичайно, ви також можете смажити на грилі стейки, гамбургери, курку та інші стандартні страви Четвертого липня на пласкій поверхні. Гриль з плоским верхом також легше чистити. 

Окрім теплової потужності, зверніть увагу на кількість конфорок, яка визначає, скільки окремих зон нагріву ви можете створити на варильній поверхні. Можливість змінювати температуру різних частин гриля дозволяє одночасно готувати різні види страв (для яких потрібна різна температура поверхні). Зони високого та низького нагріву також необхідні для певних стилів приготування їжі, наприклад, хібачі, коли зазвичай шеф-кухар має підтримувати дві різні температури поверхні гриля.

Оскільки поверхня гладка, усі краплі зручно стікають у лоток, який ви можете зняти та скинути після приготування, зберігаючи нижню частину гриля від жиру та обвуглених шматочків їжі, які збираються в ящику для вугілля та газових барбекю. Якщо ви хочете додати гриль з плоским верхом до свого кулінарного арсеналу на відкритому повітрі, ось кілька найкращих варіантів.