Кількість
|
Вартість
|
||
|
Афганський казан - скороварка - різновид каструлі з герметично закритою кришкою. Завдяки такій кришці у внутрішньому обсязі афганського казана утворюється підвищений тиск, який призводить до зростання температури кипіння води. В результаті цього продукти готуються при більш високій температурі, ніж у звичайній каструлі або мультиварці. Це призводить до значного скорочення часу приготування.
Так як їжа не окислюється на повітрі під впливом тепла, - зберігається яскравий колір приготованих овочів.
Афганський казан - це прототип звичайної скороварки, національний Афганський посуд з багатовіковою історією. Методи його виготовлення практично не змінилися, - це алюмінієве литво, яке потім обробляється, шліфується і полірується.
- Можливість використання в похідних умовах, (час приготування м'яса, наприклад, 20-30 хвилин).
- Зроблений з алюмінію, з товстим дном і товстими стінками, що відполіровані до блиску.
- Кришка казана закручується дуже щільно, за рахунок чого всередині посуду утворюється високий тиск і температура.
Афганський казан можна використовувати різними способами:
- Як каструлю. Без кришки - на вогні або вугіллі.
- Як сковороду для смаження і тушкування. Наливши масла на дно після розігріву, з кришкою або без, на сильному вогні.
- Як скороварку. З щільно закрученою кришкою на середньому вогні, з додаванням води або у власному соку.
- Як казан. З кришкою або без, на повільному вогні або вугіллі без додавання води до отримання ефекту печеного м'яса / овочів.
Крім того, можна комбінувати кілька способів в одній страві. Наприклад, спочатку обсмажити цибулю і м'ясо, додати спеції, залити водою, закинути овочі і довести до готовності під кришкою на повільному вогні.