Кількість
|
Вартість
|
||
|
Дуже просто зрозуміти, що розігрівся мангал, духовка або гриль. Для цього достатньо піднести йому руку. А ось приготувати м'ясо потрібного ступеня прожарювання на око вже не вийде. Так само без спеціального обладнання та інструментів для контролю температури не вдасться закоптити рибу чи ковбасні вироби. Найголовніший і найнеобхідніший прилад який знадобиться в цих процесах – термометр для гриля та барбекю. У цій статті ми спробуємо розібратися який термометр для цих цілей найкраще підійде, як правильно ним користуватися, розглянемо всі переваги та недоліки термометрів для гриля та коптильні.
Види термометрів для гриля, їх переваги та недоліки
Всі термометри, у тому числі і термометри для гриля та м'яса, можна розділити на наступні групи:
Механічні або ще називають біметалічні термометри для гриля. Є невеликим приладом з круглим циферблатом і вбудованим гострим щупом. Усередині знаходиться біметалічна пружина, яка під впливом температури розширюється і надає руху стрілці циферблату. Головна перевага такого термометра – це його дешевизна. Але у механічного термометра для гриля безліч недоліків. По-перше, це точність виміру. Похибка такого термометра може коливатися від 2 до 5 градусів, а згодом пружина втрачає свою еластичність і такий термометр показує незрозумілі показання. Наразі такий варіант вимірювання температури гриля або коптильні використовується все рідше. Добре, що більш точні електронні термометри стали коштувати значно нижче.
Інфрачервоні термометри. Це один із найсучасніших приладів вимірювання температури. Принцип роботи такого термометра полягає у вловлюванні інфрачервоних хвиль, що виходять від поверхні нагрітого тіла та перетворення їх у показання температури. Головна перевага такого термометра в тому, що вимірювання відбуваються миттєво і безконтактно, з відстані 1-2 метри. Але для вимірювання температури м'яса на грилі вони не підійдуть, тому що до нас потрібно знати температуру всередині продукту, а не на поверхні. Таким термометром можна хіба що оцінити температуру самого мангалу чи грилю, або, наприклад, використовувати для вимірювання температури шоколаду під час нагрівання.
Цифровий термометр для гриля. Це сучасний компактний пристрій для контролю температури, виготовлений із застосуванням електронних компонентів. Найпростіша модель являє собою металевий щуп, вбудований у блок з кнопками управління і чітким РК екраном (наприклад, модель Benetech. Діапазон вимірювання такого термометра від -50 до 300 ° С а точність +-1 °. Цифровий термометр для гриля простий у використанні і, крім поточної температури, зможе визначити мінімальні або максимальні показання. Але технічний прогрес не стоїть на місці, і в нашому магазині є у продажу сучасний електронний термометр для гриля з виносними щупами та модулем Bluetoot.
Це цифрові термометри, до яких підключається до 2х, або 4х щупів на довгому армованому дроті, який легко витримає високотемпературні навантаження. Виносні щупи дозволяють розмістити прилад далеко від вогню і контролювати температуру однієї, двох або чотирьох страв в діапазоні від -50 до 300 градусів одночасно! Більше того, стежити за приготуванням страв або копченням риби в коптильні можна віддалено. Термометр по Bluetooth передаватиме свідчення на смартфон у спеціальний додаток, і, якщо треба сигналізувати про перевищення температури.