Кількість
|
Вартість
|
||
|
Тандир - це керамічна піч для приготування апетитних та соковитих страв. На відміну від звичайного мангалу, являє собою справжній витвір мистецтва. Модель із кераміки з шамотною глиною на підставці прикрашена декоративними орнаментами, розписом та різьбленням. Ковані ручки та пояси з металу роблять кожну піч унікальною та незабутньою.
Готувати їжу на тандирі для надання простіше простого. Засічіть час і пекти все зробить за вас. Пристрій топиться дровами. Завдяки підставці виймати золу та вугілля досить легко.
Одним із важливих параметрів при виборі тандира є його маса. Чим більша вага, тим більше він тримає тепло і довше на ньому можна готувати.
- Тонкі стінки навіть у важкої моделі зроблять її неенергоефективною
- Тандир з невеликою вагою або тонкими стінками підходить більше підходить для спекотної погоди влітку.
- Можна зберігати на відкритому повітрі взимку та влітку, використовуючи підставку та чохол.
- Більший діаметр горловини дозволить використовувати сковорідку-ялинку та етажерку великого діаметру та зручніше для коржів.
- Плавно прогрівати тандир потрібно у 3 випадках: коли він новий, коли він мокрий і за мінусових температур.
Аксесуари для тандира:
Аксесуари для тандира це пристосування, які призначені для того, щоб зробити приготування страв зручнішим та комфортнішим. Різні види продуктів потребують додаткових пристроїв, які дозволять розмістити їх зручно у тандирі. Для різаного невеликими шматочками м'яса можна використовувати шампур, для великих шматків м'яса - спеціальний гак, для овочів - всілякі жаровні та грати (як одноярусні, так і кілька ярусів). Є комбіновані аксесуари, які дозволяють одночасно запікати м'ясо і овочі - це, наприклад, піки з жаровнею. Різного обсягу плавниці та казани, чавунки та сковороди уможливлять приготування гарнірів та рідких страв.