Закуски грають важливу роль на будь-якому святковому застіллі, особливо, коли є міцні напої. Але кожній гарній господині хочеться блиснути своїми кулінарними здібностями, а не просто нарізати ковбасу і сир. Сьогодні підготували для вас незвичну закуску на грилі, яка неймовірна смачна холодною і гарячою.
Мова йде про жульєн.
Його зазвичай подають у кокотниці, невечкому горщику. Цікаво, що спочатку жульєн іменувався «кокот», звідти й пішла назва спеціального посуду для цієї страви. Сьогодні багато хто любить жульєн, рецепт приготування його до нас прийшов із Франції, назва означає «липневий», т.к. у Франції, в літню пору, готували супи з молодих овочів, які нарізали дуже тонкою соломкою.
З тих пір жюльєном називають такий вид нарізки овочів, а також супи і салати, приготовані з тонко нарізаних овочів. Замість горщиків можна викоритовувать як овочі гриби, так і звичайні горщики для запікання. Смак зовсім не зміниться.
Інгредієнти:⠀
- Печериці – 10 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Бекон ⠀
- Молоко – 200 мл.
- Вершкове масло - 2 ст.л.
- Борошно – 2 ст.л.
- Мускатний горіх
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Сметана
- Сир класичний
- Чебрець або інші прованські трави, свіжі або сушені
Приготування:
1. Печериці миємо, сушимо, відрізаємо ніжку і нарізаємо тонко, ось так
2. Цибулю нарізаємо півкільцями, а бекон тонкою соломкою
3. Обсмажуємо все окремо на середньому вогні: печериці до готовності, бекон та цибуля
4. Змішуємо інгредієнти разом, додаємо сіль, перець та перемішуємо
5. Готуємо соус: топимо масло, додаємо до нього борошно, добре перемішуємо та вливаємо молоко. Уварюємо соус до загусання, постійно помішуючи віночком. Додаємо сіль та мускатний горіх. Перемішуємо начинку із соусом.
6. Викладаємо жульєн у кокотницю, зверху трохи сметани, тертий сир і трохи чебрецю.
7. Ставимо в добре розігрітий гриль до 180-200' запікатися до рум'яної скоринки (близько 10 хвилин).
Смачного!