Ідеальний посібник із веганського приготування на грилі для всіх ваших літніх страв та барбекю!

Ця публікація містить поради та рекомендації щодо того, як приготувати овочі, фрукти та веганські білки, а також рекомендовані інструменти для гриля та безліч свіжих ідей для приготування на грилі на рослинній основі.

Незалежно від того, чи хочете ви навчитися готувати тофу на грилі, щоб він не прилипав до гриля, чи як вивести овочі на грилі на новий рівень, ця публікація допоможе вам!

Існує таке (помилкове) уявлення, що сезон гриль призначений лише для м’ясоїдів, а вегани мають виживати лише на фруктах та булочках для гамбургерів із кетчупом та листям салату. Але, маючи під рукою кілька порад і творчого натхнення, кожен веган зможе провести та насолодитися успішним і надзвичайно смачним сезоном гриля.

Як приготувати веганські протеїни на грилі

Коли справа доходить до веганського приготування на грилі, ситуація з білком зазвичай є найскладнішою, оскільки варіанти барбекю, як правило, створені на основі тварин. На щастя, у 2021 році ніколи не було більше варіантів для м’яса на рослинній основі та кумедних рецептів, які можна спробувати. Я збираюся виділити лише деякі з них, щоб ваші творчі сили потікли. 

Як приготувати тофу на грилі

1. Використовуйте дуже твердий тофу . Це єдиний сорт, який дійсно може витримати гриль і зберегти свою текстуру.

2. Натискайте тофу на 15 хвилин, щоб випустити зайву воду. Більше смаку і менше прилипає до гриля.

3. Не ріжте пластини тофу занадто тонко , інакше вони розпадуться або впадуть через решітку гриля.

4. Розігрійте гриль не менше 10 хвилин на сильному вогні. Коли нагріється, зіскрібіть решітки за допомогою щітки для гриля.

5. Потім приправте гриль , протерши промоклим маслом паперовим рушником решітки (використовуйте щипці, щоб тримати рушник). Накрийте гриль кришкою на 30–40 секунд, потім повторіть цю процедуру 3 рази.

6. Маринуйте тофу для більшого смаку, але це не потребує багато часу. Всього 15 хвилин або до 1 години.

7. Що стосується маринадів, то ви можете зробити це просто і використовувати улюблений соус барбекю, кисло-солодкий або арахісовий соус.

8. Як тільки ви додасте тофу, зменшіть вогонь безпосередньо під тофу до мінімуму . Готуйте на грилі 8-10 хвилин, обережно переверніть і смажте ще 7-10 хвилин.

9. Після смаження на грилі намажте тофу залишеним маринадом для максимального смаку.

Як засмажити овочі на грилі

Смаження овочів на грилі, як і запікання, витягує природний цукор, що міститься в овочах. Після карамелізації та підрум’янювання вони стають солодшими та смачнішими, що є чудовим способом змусити скептиків їсти більше овочів.

Крім того, цей тонкий димчастий вуглець на грилі робить їх трохи сильнішими та більш істотними. І, звичайно, вони універсальні. Подавайте їх як гарнір, як начинку для піци чи бутербродів, перетворите їх на салат, киньте в макарони чи зернові миски або шаром у лаваш.

Як приготувати овочевий шашлик

Моя особиста перевага — готувати на грилі по одному овочу, оскільки це дає можливість виділити цей овоч і зосередитися на тому, щоб зробити його найкращим. Тим не менш, багатьом людям подобаються змішані овочеві шашлики під час сезону гри, тому що вони барвисті, милі та цікавий спосіб приготувати овочі. Тож ось кілька порад щодо приготування овочевих шашликів.

Ви також можете спробувати перець чилі, наприклад, перець поблано, шішіто або халапеньо (якщо вони досить великі і ви любите гострі!). Я також бачив, як деякі люди нарізали кукурудзу в качанах на кільця і ​​нанизували їх. Ви можете готувати скільки завгодно овочів, або зупинитися на одному або двох овочах (врахуйте баклажани і червону цибулю або багато грибів).

Намагайтеся нарізати овочі відносно однаковими розмірами . Для перців наріжте їх квадратами; цибуля, дольки; кабачки/літні кабачки або баклажани, півмісяці; грибів і помідорів черрі, залишити їх цілими. Не нарізайте овочі занадто тонкими скибочками, інакше вони перетворяться на кашку та/або застрягнуть в решітках гриля.

Подумайте про час приготування . Зазвичай готується ріпчаста цибуля найдовше, тому наріжте її дрібніше, ніж інші овочі. І спробуйте насадити овочі, які найшвидше готуються в середині, а не на кінцях (я зробив цю помилку з помідорами черрі і втратив частину з них на решітці гриля, ой!). Якби я в майбутньому готував шашлик, я б не ставив помідори черрі на ту саму шпажку, що й цибулю, оскільки час їх приготування дуже різний.

Не забудьте про маринад ! Перед тим, як насадити овочі на шпажку, швидко замаринуйте їх. Досить навіть 15 хвилин при кімнатній температурі, або ви можете маринувати в холодильнику на кілька годин.

Ви можете зробити все простішим за допомогою заправки з оливкової олії та бальзамічного оцту з сіллю/перцем і сушеними травами, або спробувати інші смаки, як-от чимічурі чи сальса верде. Який би маринад ви не використовували, переконайтеся, що в ньому є трохи олії, щоб овочі не прилипали до гриля і не висушували вас.