Немає нічого кращого за приготування їжі на відкритому вогні. Методи прості, очищення проста, а їжа на грилі має приголомшливий смак.
Використовуйте цей посібник як основу для початку роботи та підберіть кілька рецептів від whitesmoke коли будете готові приступити до приготування на грилі.

1. Виберіть гриль

Прихильники грилю згодні з тим, що деревне вугілля забезпечує найсмачніші страви, але зручність та швидкість газових грилів зробили їх найпопулярнішим вибором для домашнього гриля.

Вугільні грилі відмінно підходять для невеликих бюджетів і коли у вас є час чекати на вугілля, але є ще щось, що потрібно очистити, і речі можуть забруднитись. Для газових пропанових грилів просто потрібен балон із пропаном на 20 галонів, і вони запускаються одним натисканням кнопки. Деякі газові грилі також можна налаштувати для роботи від газової лінії у вашому будинку, що позбавляє балона з пропаном. Ви можете надати аромату стравам, приготованим на газовому грилі, поклавши на гриль шматочок мескитового дерева або вишні під час приготування, що додасть вашій їжі глибину.

2. Підготуйте свій простір
Корисно мати приставний стіл, щоб готувати та сервірувати їжу, коли ви кладете її на гриль. Багато грилів включають невеликий столик і, можливо, навіть додатковий пальник для приготування їжі в каструлі або каструлі разом з їжею на грилі. Переконайтеся, що у вас є вільне місце, щоб поставити тарілку з їжею, і помістіть все необхідне приладдя, такі як щітка, щипці та термометр. Світло для гриля також корисне при приготуванні їжі після настання темряви.

3. Виберіть їжу
При приготуванні їжі на грилі необхідно враховувати три основні налаштування. По-перше, чи використовуватимете прямий або непрямий нагрівання, по-друге, наскільки гарячим повинен бути гриль, а по-третє, як довго ви повинні готувати їжу. Ви також можете готувати на грилі із закритою або закритою кришкою, яка регулює температуру.
Так само, як ви розігріваєте духовку, завжди розігрівайте гриль перед приготуванням їжі. Незалежно від того, при якій температурі ви готуватимете, найкраще попередньо розігріти гриль на високій температурі, а потім зменшити її до потрібної вам температури. Розпиліть тонкий шар рослинної олії на гриль, коли він нагрівається, щоб запобігти пригорянню їжі.

 

Яловичина


Стейк, гамбургери та хот-доги є найбільш популярними продуктами для приготування на грилі, і загалом усі продукти з яловичини слід готувати на прямому вогні та на високій потужності грилю. Вогонь можна трохи зменшити для хот-догів та тонко нарізаних стейків.

Стейки та м'ясо, приготовлені до середнього ступеня готовності, зазвичай готуються менш ніж за 10 хвилин, так що не відволікайтеся і не зволікайте, інакше ви можете легко пересмажити свою їжу. Стейку, зокрема, потрібен час, щоб відпочити після того, як ви зняли його з гриля, тому дайте йому полежати у фользі близько п'яти хвилин, перш ніж нарізати його.

Порада для професіоналів: щоб стейки, приготовані на грилі, були більш рівномірно приготовленими, ніжними та ароматними, спробуйте оцінити м'ясо! Використовуючи кінчик гострого ножа, спочатку зробіть неглибокі надрізи впоперек волокон в один бік, потім в інший (перпендикулярно до першої серії надрізів). Повторіть з іншого боку. Приправте стейк, потім обсмажуйте його на середньому вогні протягом хвилини або двох менше з кожного боку.


Курка


Приготування курки на грилі займає трохи більше часу і має виконуватися за середньої температури. Курка може легко висохнути на грилі, тому краще готувати її повільно і маринувати протягом ночі або використовувати маринад або соус, щоб вона залишалася вологою. Непрямий нагрівання найкраще підходить для курки з кістками і дайте їй готуватися не менше 30-40 хвилин. Завжди використовуйте термометр для м'яса, щоб визначити, коли буде готова курка.


Свинина


Смаження свинини схожа на яловичину, використовуйте пряме нагрівання, але зменшіть температуру до середньої. Свинячі відбивні можна приготувати швидко, і в залежності від товщини потрібно всього 2-4 хвилини з кожного боку, перш ніж вони будуть готові.

Порада: використовуйте термометр для м'яса! Розрізання м'яса, щоб переконатися, що воно готове, проливає сік і виглядає неохайно. Що ще важливіше, він не такий точний, як термометр. Коли м'ясо вважається готовим до зняття з грилю, воно ще не готове до споживання. Якщо дати відпочити протягом декількох хвилин, це допоможе запечатати ці соки.

Морепродукти


Риба чудово готується на грилі та не залишає неприємного запаху на вашій кухні. Використовуйте прямий середній або середній вогонь і велику кількість олії, щоб риба не прилипала. Риба та морепродукти також добре готуються у фользі з маслом та приправами, що запобігає прилипанню риби до грилю.


Молюсків можна приготувати на грилі менш ніж за 8 хвилин, а великі креветки - швидка та смачна страва на грилі будь-якого розміру.

Овочі

За допомогою газового гриля ви можете смажити спаржу, баклажани та кабачки прямо поруч зі стейком або куркою, просто переконайтеся, що у вас встановлений середній вогонь, і будьте готові швидко вийняти овочі, оскільки вони можуть швидко пересмажитись. Оливкова олія, сіль та перець - єдині приправи, які вам знадобляться для приготування овочів.


Кукурудза хороша на грилі, але будьте терплячі, тому що кукурудза в лушпинні готується на грилі близько 30 хвилин. Видалення лушпиння скорочує час приготування, але дехто вважає, що це сушить її.

4. Очищення
Правильне очищення — ключ до наступного успішного приготування на грилі. Використовуйте дротяну щітку відразу після приготування, щоб видалити надлишки олії та частинки їжі. Підтримка грати в чистоті запобігає накопиченню бактерій, відлякує жуків і шкідників від спроб перевірити ваш гриль і запобігає накопиченню вуглецю, яке в кінцевому підсумку може вплинути на роботу вашого гриля.

Використовуйте кришку гриля, коли він не використовується, це захистить його від негоди та продовжить термін служби.