Коли настає тепла погода, кукурудза на грилі в качанах обов’язкова. Солодкий і хрусткий з невеликою ноткою димчастого вугілля, такий соковитий, що стікає по підборіддю — що може бути краще?

Звичайно, з кукурудзою також є багато чого робити, коли вона зійшла з качанів, як-от мексиканський кукурудзяний салат , солонина з часниковим кремом і кукурудзяний салат з редискою , халапеньо та лаймом . Але перш ніж ви зможете приступити до першого шматка, ви повинні вибрати найкращі качани кукурудзи. Ось що вам потрібно знати. Як купити найкращу кукурудзу: Купуючи кукурудзу в качанах, найпростіший спосіб знайти найкращі качани — це трохи очистити лушпиння, щоб побачити зерна. Однак ви точно не можете повністю скинути 20 колосків у продуктовому магазині, якщо плануєте купити п’ять.

Щоб знайти найкращі качани, почніть на око: Шукайте вуха з щільною зеленою лушпинням і золотисто-коричневими, злегка липкими китицями (це волохатий шматок угорі). Уникайте коричневого потрісканого лушпиння та сухих або чорних китиць. Прислухайтесь до пухких зерен, пропускаючи ті з отворами, де ядра не росли. Але, звичайно, єдиний спосіб дізнатися це — взяти трохи додому та кинути їх на гриль. Лушпиння чи без лушпиння?

Якщо ви хочете, ви можете смажити кукурудзу на грилі з лушпинням: але спочатку частково очистіть кукурудзу (залишивши лушпиння на кінці) і видаліть якомога більше шовку. Приправте кукурудзу сіллю та перцем, можливо шматочком масла або олії. Зніміть лушпиння з кукурудзи та покладіть її на гриль. Це допомагає трохи захистити кукурудзяні зерна від пари під час смаження, роблячи їх ще ніжнішими. З іншого боку, якщо ви хочете якнайшвидше перейти від гриля до рота, продовжуйте повністю очищати кукурудзу від лушпиння, перш ніж кинути її на вогонь.

У будь-якому випадку приготування кукурудзи на грилі займає приблизно 10 хвилин, не більше або менше. Тепер ви готові занурюватися — передайте сіль!

Рецепт:

  1. Розігрійте гриль до високої температури та нагрівайте його протягом 10 хвилин. (Альтернативно розігрійте сковороду-гриль до високої температури.)
  2. Додайте кукурудзу та готуйте, часто перевертаючи, до обвуглення, приблизно 10 хвилин.
  3. Теплу кукурудзу змастіть маслом і посоліть.