Готуйте свій гриль, тому що це мій улюблений рецепт овочів-гриль . Баклажани набагато краще смажать на грилі, а цей варіант подається з простою, але захоплюючою заправкою з тахіні. Середземноморська атмосфера створить у вас відчуття, що ви відпочиваєте на узбережжі, і ми завжди готові до цього.
Їх найкраще подавати свіжоприготованими, коли вони ще теплі. Трохи гострого соусу, який подають до них, завжди сподобається. Вони швидко готуються на грилі, і ви не хочете залишати їх надовго, інакше вони стануть м’якшими, ніж вам хочеться. Скибочки товщиною від 1/2 см до 1,5 см ідеально прожарюються приблизно за 6 хвилин!
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ БАКЛАЖАНІВ
- 120 мл оливкова олія першого віджиму
- 1 ч.л. сушеного орегано
- 1/4 чайної ложки подрібнених пластівців чилі
- сіль
- Чорний свіжозмелений перець
- 2 великі баклажани, нарізані кружечками 1/2 см
- 40 г подрібнена фета
- 2 ст.л. свіжонарізаної петрушки
- Сік 1/2 лимона
- ДЛЯ ЗАПРАВКИ ТАХІНІ
- 70 г тахіні
- Сік 1 лимона
- 2 ст.л. води
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- сіль
РЕЦЕПТ:
- Приготуйте баклажани: розігрійте гриль або сковороду-гриль на середньому сильному вогні. У невеликій мисці змішайте олію, орегано та пластівці чилі. Змастіть баклажани та приправте сіллю та перцем.
- Обсмажте баклажани на грилі, поки вони не стануть м’якими і злегка обсмажуються, приблизно 3 хвилини з кожного боку.
- Зверху посипте смажені баклажани фетою та петрушкою, потім вичавіть сік лимона.
- Приготуйте заправку для тахіні: у середній мисці змішайте тахіні, лимонний сік, воду та часник. Приправити сіллю. Якщо заправка надто густа, додайте більше води, по столовій ложці, до отримання потрібної консистенції.
Подавайте баклажани теплими з тахінною заправкою.